TSE Sözlü Sınav ile En Az Ön Lisans Mezunu 66 Personel Alacak (Başvuru Şartları)

Türk Standartları Enstitüsü tarafından DPB'de yayımlanan ilana göre 66 personel alımı yapılacak. İşte başvuru şartları ve başvuru tarihi ile şekli.

Yayınlanma:
TSE Sözlü Sınav ile En Az Ön Lisans Mezunu 66 Personel Alacak (Başvuru Şartları)

Türk Standartları Enstitüsü, Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesinde yayımladığı ilanı ile bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını duyurdu.

TSE, yayımladığı ilanında kendi bünyesinde istihdam etmek üzere, 54 TSE Uzman Yardımcısı, 1 Avukat, 6 Tekniker ve 5 adet memur personel olmak üzere 66 personel alacağını duyurdu.

Başvuru Şartları

İlgili personel alımına başvuruda bulunacak olan adayların Devlet memurları kanunun ilgili maddelerinde yer alan şartları taşıyor olması, aşağıda verilen tablolarda yer alan kadrolara başvuruda bulunacak adayların karşısında yer alan eğitim programlarından mezun olmaları, tablonun 14. sırasında yer alan kadroya başvuruda bulunacak adayların YDS İngilizce alanından en az 90 almış olmaları, 15. sırada yer alan kadroya başvuracak adayların da YDS Arapça bölümünden en az 80 almış olmaları, 17. sıradaki kadroya başvuracak adayların da son başvuru tarihi itibariyle avukatlık ruhsatnamesinin bulunması, başvuruda bulunacak adayların Ocak ayı itibariyle 35 yaşını doldurmamış olması, TSE uzman yardımcılığı ve avukatlık kadrolarına başvuracak adayların KPSS'den en az 70 puan almış olması, Tekniker kadrosuna başvuracak adayların ise KPSS P93 puan türünden en az 70 almış olması gerekmektedir.

Başvuru Şekli ve Tarihi

Başvurular il bazında yapılacak olup, adaylar, sadece bir kadro hakkında başvuru yapabilir. Öte yandan adaylar yerleştikleri ilde en az 5 yıl çalışacaklardır. Başvurular 2-16 Ocak tarihleri arasında alınacak olup, TSE!nin resmi internet sitesi üzerinden alınacaktır. Adaylar, resmi sitede bulunan başvuru formu, fotoğraf ve mezuniyet belgelerini elektronik ortama aktararak başvuracaklardır.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.