TSK 30 Bin Personel Alacak (Üniversitelerin Uygun Bölümlerinden)

Türk Silahlı Kuvvetleri, FETÖ'den ihraç edilen edilen personellerin yerine yeni personel alımı için düğmeye bastı.

Yayınlanma:
TSK 30 Bin Personel Alacak (Üniversitelerin Uygun Bölümlerinden)

15 Temmuz gecesi meydana gelen darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturmalar kapsamında FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki yapılanmasına yönelik yapılan operasyonlarla ihraç edilen personellerin yerine yeni personel alımı için sabırsız bekleyiş sürüyor. İhraçlar sonrasında meydana gelen yaklaşık olarak 30 binden fazla kontenjan için alımların yakın zaman içerisinde olması bekleniyor.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından, Türk Silahlı Kuvvetlerinin personel ihtiyacının karşılanmasına yönelik başlatılan çalışmalar son sürat devam ediyor.

Personel eksikliğinin olması nedeniyle Kara ve Hava Harp Okullarının 1, 2 ve 3'üncü sınıflarına üniversitelerin uygun bölümlerinden, astsubay meslek yüksek okullarının 1'inci sınıflarına yüksekokulların uygun bölümlerinden öğrenci alınması öngörülüyor.

Subay, Astsubay ve Uzman Çavuş Alımı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin personel ihtiyacını karşılamak için ayrı ayrı bin 322 adet subay, 3 bin 547 adet astsubay, 7 bin 159 adet uzman erbaş ve 11 bin 907 adet özleşmeli erbaş/er alınması bekleniyor. Ayrıca harp okullarına 3 bin 491 ve meslek yüksekokullarına bin 811 öğrenci alımı yapılması da masada olan planlar arasında yer alıyor. 411 astsubayın subaylığa, 511 uzman erbaşın astsubaylığa geçişi olmak üzere, bu yıl içinde 30 bin 159 personelin temini değerlendiriliyor.

Bordo Bereli Alımına Yoğun İlgi

Öte yandan Özel Kuvvetler Komutanlığının (ÖKK) personel eksikliğinin giderilmesi için Milli Savunma Bakanlığı tarafından başlatılan muvazzaf subay ve astsubay alım süreci de devam ediyor.

Özel Harekat Polisi Alımına Yoğun Başvuru

Polis Akademisi tarafından özel harekat polisi olarak yetiştirilmek üzere 10 bin personel alımı ilanına 285 bin kişi başvuruda bulundu.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.