TSK Lisans ve Ön Lisans Mezunu Subay-Astsubay Alımına Rekor Sayıda Başvuru

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında, geçtiğimiz günlerde başlayan subaylık ve astsubaylık alımına rekor sayıda başvurunun alındığını açıkladı.

Yayınlanma:
TSK Lisans ve Ön Lisans Mezunu Subay-Astsubay Alımına Rekor Sayıda Başvuru

Milli Savunma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanan askeri personel alım ilanına rekor sayıda başvuru alındı.

Milli Savunma Bakanlığı, 17 Kasım günü çıkıldığı belirtilen dış kaynaktan, bin 122 subay ve 3 bin 47 astsubay alımı ilanına, 4 gün içerisinde 54 bin 957 adayın başvurduğunu duyurdu. Milli Savunma Bakanlığı tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre, 17 Kasım'dan bugüne kadar gerçekleşen toplam 54 bin 947 başvurunun; 13 bin 215'i subaylık, 41 bin 742'si ise astsubaylık için yapıldı.

Bordo Bereli Alımına Yoğun İlgi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan ve 1 Kasım'da başlayan ve 30 Kasım'a kadar sürecek olan 200 subay ve 500 astsubay alımı ilanı yayımlamıştı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan 'Özel Kuvvetler' personel alımı ilanına, 200'ü subay ve 500'ü astsubay olmak üzere toplam 26 bin 520 başvuru yapıldığını bildirdi.

Özel Harekat Polisi Alımına da Yoğun İlgi Gösterildi

Polis Akademisi tarafından özel harekat polisi olarak yetiştirilmek üzere 2-14 Kasım tarihleri arasında başvuruları alınan öze lharekat polisi alımına da rekor sayıda başvuru olmuştu. Emniyet Genel Müdürlüğü, 10 bin kişilik özel harekat polisi alımına toplamda 285 bin kişinin başvurduğu açıklandı.

OHAL sonrasında yayımlanan Kanun Hükmünde Kararnameler ile alımlarda KPSS şartının, zorunlu askerlik şartlarının kaldırılması ve alımların lise düzeyinden alınacak olmasının açıklanması sonrası ilgili alıma yoğun ilgi gösterildi.

Gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden, personel alım ilanlarından, kamu haberlerinden, eğitim haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.