TSK, PKK'nın Girilemez Dediği Yerlere Girdi: 510 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, Hakkari'nin Çukurca ve Yüksekova İlçelerinde devam eden operasyonlarda, PKK'nın girilemez yerler diye efsaneleştirdiği yerlere girdi. 541 terörist etkisiz hale getirildi.

Yayınlanma:
TSK, PKK'nın Girilemez Dediği Yerlere Girdi: 510 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Hakkari'de devam eden terör operasyonlarında, Yüksekova ile Çukurca'da 24 Ağustos tarihinden bu yana toplamda 510 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği yapılan son dakika açıklamalarında yer aldı.

Türk Hava Kuvvetleri ile silahlı İnsansız Hava Araçları ile düzenlenen operasyonlarda, son 3 ayda gerçekleştirilen operasyonlarda, terör örgütünün girilemez olarak efsaneleştirdiği belirtilen üslenme alanlarının teröristlerden temizlendiği öğrenildi.

Hakkari genelinde düzenlenen operasyonlarda, güvenlik güçlerinin baskın tarzı, operasyonlardaki kararlılığı ve cesareti sayesinde burada bulunan terör örgütü militanlarında ciddi anlamda fiziksel ve psikolojik baskı kurduğu ve bu sayede operasyonların kararlılıkla devam ettiği edinilen bilgiler arasında. Güvenlik güçlerinin özellikle Hakkari Çukurca ve Yüksekova kırsalında gerçekleştirdiği operasyonların devamlılık ve süreklilik arz ettiği belirtilen karakterinin, buradaki terörist unsurlarını nefes alamaz hale getirdiği vurgulandı. Telsiz dinlemelerine takılan konuşmalarda teröristlerin moral, disiplin, grup bütünlüğü ve motivasyonlarının ciddi anlamda bozulduğunun gözlemlendiği ifade edildi.

Teröristler Birbiri ile Çatıştı

Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, teröristlerin telsiz konuşmalarında, PKK'lı iki grubun birbiri ile çatışmaya girdikleri tespit edildi. Bu olayın, bölücü terör örgütü elebaşının yakalanmasından sonra açık şekilde gün yüzüne çıkan örgüt içi ilk çatışmalardan biri olduğu ifade edildi. Yıllar önce benzer bir olayın Kandil'de de yaşandığı ve ardından PKK'da büyük bir çöküş meydana geldiği kaydedildi. Dün Yüksekova'daki Dağlıca İkiyakalar güneyinde, Irak'ın kuzeyindeki Şetünüs bölgesi yakınlarında birbirleriyle çatışan teröristlerin haberlerinin alındığı ve bu durumun bölgeden alınan kaynaklarla doğrulandığı vurgulandı.

Ayrıca telsiz dinlemelerinden teröristlerin arasında çıkan bu çatışmalarda ölü ve yaralı olduğu bilgisinin de alındığı ifade edildi. Kaynaklardan alınan bilgide, teröristler arasında belli bir süre önce başlayan tartışmaların bugün silahlı çatışmaya dönüştüğü; bunun, örgütün Hakkari Çukurca-Dağlıca arasında verdiği 400'e yakın zayiattan kaynaklandığı ve çatışmadaki tarafların örgüt eskileriyle yenileri arasında patlak verdiği öğrenildi.

Çözülme Sürecinin Başladığı Telsiz Konuşmalarından Anlaşılıyor

Askeri kaynaklardan, Oramar Tepe Üs Bölgesi'nin batısında bulunan Tarzo Tepe'nin güney bölgesinden 40-50 el silah seslerinin duyulduğu ve silah seslerinden 2-3 dakika sonra 'Civanı ve yanındaki 4'ünü vurduk, diğerleri düşman tarafına kaçtı takipteyiz' diye telsiz dinlemesinin alındığı da öğrenildi. Askeri kaynaklarca sınıra doğru gelen teröristlere yönelik gerekli tedbirlerin alındığı belirtilirken, teröristlerin teslim olmaları halinde devletin, onların yaşam haklarını hukuk çerçevesinde güvence altına alacağı vurgulandı. Bu durumun, örgütün son dönemde özellikle Dağlıca-Çukurca bölgesinde gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda çözülme sürecine girdiğini gösterdiği ifade edildi.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.