TSK'dan Son Dakika Açıklaması: Fırat Kalkanı Harekatı'nda 1 Askerimiz Şehit Oldu

TSK tarafından Fırat Kalkanı Harekatı'na yönelik bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada 1 askerimizin şehit olduğu bilgisi verildi. İşte detaylar.

Yayınlanma:
TSK'dan Son Dakika Açıklaması: Fırat Kalkanı Harekatı'nda 1 Askerimiz Şehit Oldu

Fırat Kalkanı Harekatı'ndan son dakika açıklaması geldi.

TSK tarafından yapılan son dakika açıklamasında 1 askerimizin şehit olduğu bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı.

TSK tarafından, 'Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ kontrolündeki Anifah bölgesi Özgür Suriye Ordusu güçleri denetimine geçti. Dün gece çıkan çatışmalarda bir askerin şehit olduğu harekata ilişkin yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:

"Fırat Kalkanı harekatında, TSK unsurlarınca desteklenen Özgür Suriye Ordusu tarafından Anifah meskûn mahalli kontrol altına alınmıştır. Çatışmalar esnasında bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Çatışmada hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz. Türk Hava Kuvvetleri tarafından belirlenen on iki DEAŞ hedefi yapılan hava harekâtı ile imha edilmiştir. Suriye sınır hattında İHA’lar ile kesintisiz keşif ve gözetleme faaliyeti icra edilmeye devam edilmektedir. AFAD ve Kızılay’a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmüştür. Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekâtına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir."

Gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden, politika haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5Haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.