TSK'nın Hedef İstihbarat Uydusu Göktürk 1 Uzaya Fırlatıldı

Son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada TSK'nın hedef istihbaratını sağlayacak olan Göktürk 1 uydusunun fırlatıldığı belirtildi.

Yayınlanma:
TSK'nın Hedef İstihbarat Uydusu Göktürk 1 Uzaya Fırlatıldı

Son dakika!! İstihbarat uydusu Göktürk 1 fırlatıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) hedef istihbaratına yönelik uydu görüntüsü ihtiyacını karşılayacak Göktürk-1 uydusu, Fransız Guyanası'ndan fırlatıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TAİ'de düzenlenen 'Göktürk 1' uydusunu faaliyete alma töreninde bazı açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazı batı ülkelerinin, o ülkelere ait firmaların ülkemize belirli askeri ürünleri satmama kararları aldıklarına şahit oluyoruz. Kötü komşu, insanı hacet sahibi yapar. Bu tür ambargolar bizi bitirmiyor. Bitirmeyecek. Bizi hacet sahibi yapacak" sözlerini söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) hedef istihbaratına yönelik uydu görüntüsü ihtiyacını karşılayacak Göktürk-1 uydusu, bugün saat 16.51'de Fransız Guyanası'ndan fırlatıldı. Fırlatma anı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ) Akıncı tesislerinde düzenlenen törende canlı izlendi. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanı Serhat Gençoğlu da katıldı.

Hedef Daha Gelişmiş Uydular Üretmek

'Göktürk 1' uydusunu faaliyete alma töreninde hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Göktürk-1'in bugüne kadar fırlatılan en gelişmiş görüntüleme uydusu olduğunun altını çizerek, "Bugün uzaya fırlattığımız Göktürk-1, daha önce gönderilen Göktürk-2'den daha gelişmiş bir uydudur. Türk Silahlı Kuvvetleri'mize yüksek teknolojik kabiliyetleriyle hizmet verecek bu uydumuz, diğer alanlarda da ülkemize büyük katkılar sağlayacaktır. Yarım metreye kadar hassas görüntüleme kabiliyetiyle bu uydudan orman alanlarının kontrolünden deniz kirliliğine, doğal afetlerdeki hasar tespitlerinden rekolte tahminlerine kadar geniş bir yelpazede istifade edilecektir. Bu uydunun kabiliyetleri Türkiye'nin uzay çalışmalarında ulaşmak istediği hedef konusundaki kararlılığının bir ifadesidir. Şimdi hedefimiz Göktürk-1'den daha gelişmiş uydular tasarlamak, üretmek ve uzaya göndermektir" açıklamalarında bulundu.

Hazır Alımın Yerine Kendi Tasarım ve Üretimiz Gerekiyor

Türkiye'nin ihtiyacı olan tüm alanlarda iyi bir planlamayla, kendi kendine yetecek savunma sanayisinin olacağını belirten Erdoğan, "Savunma Sanayii'mizin yüksek teknoloji gerektiren diğer tüm ihtiyaçları gibi uydularımızı da artık kendimizin geliştirmesi ve üretmesi şarttır. Bu konuda yürütülen çalışmaları biliyorum. Takdir ediyorum ama daha fazlasını yapmamız gerektiğini de özellikle belirtiyorum. İlgili kurumlarımızın artık tüm çalışmalarını hazır alım yerine kendi tasarım ve üretimimizi esas alan bir anlayışla yürütmeleri gerekiyor" dedi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, sıcak gelişmelerden, ekonomi haberlerinden, gelişmelerden ve daha fazlasından haberdar olmak için 5haber'i takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.