TÜİK Kasım Ayı Enflasyon Rakamları Açıkladı En Fazla Artış Alkollü İçecek ve Tütünde

TÜİK tarafında Kasım ayı enflasyon rakamları açıklandı. İşte Kasım ayına ait verilere göre belirlenen enflasyon rakamlarının ayrıntılı incelemesi ile aylık ve yıllık artış azalış oranları.

Yayınlanma:
TÜİK Kasım Ayı Enflasyon Rakamları Açıkladı En Fazla Artış Alkollü İçecek ve Tütünde

Son dakika Kasım ayı Enflasyon rakamları açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan ve önceki ayın ticaret hacmine göre belirlenen tüketici fiyatları Kasım'da yüzde 0.52 arttı; yıllık enflasyon yüzde 7.79 olarak belirlendi.

Tüketici Fiyat Endeksinde (TÜFE) (2003=100) 2016 yılı Kasım ayı döneminde bir önceki aya göre yüzde 0.52, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 6.78, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 7.79 artış gösterdi.

Aylık En Çok Artış Giyim ve Ayakkabıda

Aylık en yüksek artış yüzde 3.89 ile giyim ve ayakkabı grubu oldu.

Ana harcama gruplarında, 2016 yılı Kasım ayında endekste yer alan gruplardan eğlence ve kültürde yüzde 1.25, çeşitli mal ve hizmetlerde yüzde 1.16, konutta yüzde 0.87 ve haberleşmede yüzde 0.64 artış gerçekleşti.

Aylık En Fazla Düşüş Gıda ve Alkolsüz İçeceklerde

Açıklanan verilere göre aylık en fazla düşüş gösteren grup yüzde 0.58 ile gıda ve alkolsüz içecekler oldu.

Ana harcama gruplarında, 2016 yılı Kasım ayında endekste düşüş gösteren bir diğer grup ise yüzde 0.12 ile ev eşyası grubu oldu.

Yıllık Artış Alkollü İçecekler ve Tütün Grubunda

Yıllık en fazla artış yüzde 22.61 ile alkollü içecekler ve tütün grubunda gerçekleşti

TÜFE’de, bir önceki yılın aynı ayına göre çeşitli mal ve hizmetler yüzde 10.92, ulaştırma yüzde 9.57, eğitim yüzde 9.50, sağlık yüzde 9.16 ile artışın yüksek olduğu diğer ana harcama gruplarıdır.

Aylık En Yüksek Artış Zonguldak , Bartın ve Karabük

Aylık en yüksek artış yüzde 1.06 ile TR81’de (Zonguldak, Karabük, Bartın) oldu

İstatistiki Bölge Birim Sınıflaması (İBBS) 2. Düzey’de bulunan 26 bölge içinde, bir önceki yılın Aralık ayına göre en yüksek artış yüzde 8.16 ile TR22 (Balıkesir, Çanakkale) bölgesinde, bir önceki yılın aynı ayına göre en yüksek artış yüzde 8.62 ile TR62 (Adana, Mersin) bölgesinde ve on iki aylık ortalamalara göre en yüksek artış yüzde 9.28 ile TR62 (Adana, Mersin) bölgesinde gerçekleşti.

Fiyat Artışları ve Düşüşleri

Kasım 2016’da endekste kapsanan 417 maddeden; 44 maddenin ortalama fiyatlarında değişim olmazken, 282 maddenin ortalama fiyatlarında artış, 91 maddenin ortalama fiyatlarında ise düşüş gerçekleşti.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, ekonomi haberlerinden ve daha fazlasından haberdar olmak i.in 5haber'i takipte kalın.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.