Tüm Maddelerin Kapladığı Yer Hesaplandı

Yapılan çok uzun çalışmalar neticesinde bilim insanları tarafından evrendeki tüm maddelerin ne kadar yer kapladıkları tespit edildi. Bu hesaplamada madde, karanlık madde ve karanlık enerjinin kapladığı yer ortaya konuldu.

Yayınlanma:
Tüm Maddelerin Kapladığı Yer Hesaplandı

Evren, klasik anlamda sadece dünyada bulunan ve insanların gördüğü maddelerden meydana gelmez. Evreni, madde ve karanlık madde meydana getirir. Belgesel ve bilim dergilerinin uzun zamandır dile getirdiği bu ifadeler esasen tam olarak doğru değildir. Bunların haricinde evrende bir de karanlık enerji olduğu açıklandı.

Karanlık enerji, uzun zamandır bilinen, ancak çok fazla popüler olmayan bir kavram. Astrofizikçiler ve bilim insanları, yapmış oldukları çok uzun çalışmalar neticesinde karanlık enerjinin evrende ne kadar yer kapladığını hesaplamayı başardı.

451155920246374acd9f2c5730f4a92b7e251e5c.jpeg

Evrenin Yarıdan Fazla Karanlık Enerji ile Kaplı

Yakın zamanda yayınlanan bir bilimsel makaleye göre evrenin haritası çıkarıldı. Bu harita her ne kadar kaba olsa da, bilim dünyası için çok önemli bir gelişme olarak kabul ediliyor.

Karanlık enerji, şimdiye kadar bilinen madde ve karanlık madde tanımına uygun olmayan madde türü olarak ifade ediliyor. Olduğu biliniyor, ancak yapısı bilinen madde türlerine uymuyor. Dolayısıyla yeni bir madde türü olarak kabul ediliyor ve karanlık enerji olarak tanımlanıyor.

Karanlık enerjiye dair araştırmalar yapan bilim insanları, bu maddenin evrende ne kadar yer kapladığını araştırıyor. Karanlık Enerji Araştırması olarak isimlendirilen söz konusu araştırma için farklı teknikler ve yöntemler kullanıldı.

evrendeki-tum-maddelerin-ne-kadar-yer-kapladigini-hesaplandi.webp

Farklı fotonlar, ışık dalga boyları ve mikrodalga ışınlarının kullanılmış olduğu araştırmada karanlık enerjinin evrendeki varlığının haritası çıkarıldı. Söz konusu haritada ayrıca madde ve karanlık madde de yer aldı.

Karanlık enerjinin evrenin %68’lik kısmını kapladığı, karanlık maddenin ise %27’sini oluşturduğu ifade edildi. Geriye kalan %5 ise maddelerden oluşuyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.