Tüm Yerel-Sen Başkanından İtfaiyeci ve Zabıtalarda Şehit Sayılsın Önerisi

Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı tarafından yapılan son dakika açıklamasında görev başında hayatını kaybeden itfaiye ve zabıtalarında şehit sayılmasını istedi.

Yayınlanma:
Tüm Yerel-Sen Başkanından İtfaiyeci ve Zabıtalarda Şehit Sayılsın Önerisi

Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Cengiz Gülebay, Yalova'da yaptığı açıklamalarda "İtfaiyeci ve zabıta arkadaşlarımızın, bundan sonra mağduriyetlerinde gazi, ölümleri halinde şehit sayılmalarını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Rahatsızlanması nedeniyle özel bir hastanede tedavi altına alınan Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanı Vefa Sirmen'e ziyarette bulunan Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Cengiz Gülebay, hasta ziyareti sonrasında basın mensuplarına bazı açıklamalarda bulundu. Gülebay, hastaneye gelen basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sendika olarak ülke genelinde görev yapan zabıta ve itfaiye çalışanlarıyla ilgili önemli bir çalışma yaptıklarını söyledi. "Bunun da duyurusunu ilk defa buradan vermiş olacağım" sözleri ile konuşmasına başlayan Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Gülebay, şu şekilde devam etti:

"Zabıta ve itfaiye çalışanlarının şehitlik noktasında bir beklentisi vardı uzun zamandan beri. Bununla ilgili bir kanun teklifi hazırlayarak görevi başında mağdur olmaları, yaralanmaları, iş yapamaz, göremez duruma gelmeleri halinde nakdi tazminat verilmesiyle ilgili TBMM’ye bir kanun teklifinde bulunduk.Görevi başında itfaiyeci ve zabıta arkadaşlarımızın ölümü halinde bunların 'şehit' sayılması ve nakdi tazminat geride kalanlarına bağlanmasıyla ilgili ayrıca bir kanun çalışması yaptık. Çalışmayı TBMM’ne sunduk. Bu tekliflerle ilgili TBMM’de grubu bulunan bütün partilerden de destek bekliyor ve istiyoruz. Umarız en kısa sürede bu çalışma kanun haline dönüşür. İtfaiyeci ve zabıta arkadaşlarımız bundan sonra mağduriyetlerinde 'gazi', ölümleri halinde 'şehit' sayılmalarını talep ediyoruz."

5haber.com  | Yalova

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.