Tunceli Şehitlerinin Cenazeleri Olaydan 17 Saat Sonra Alınabildi

Kötü hava şartları ve yer yer 1 metreyi bulan kar nedeniyle düşen helikopterin yanına gidemeyen ekipler, sabah havanın açmasıyla birlikte anca bölgeye gidebildi. Bölgeye giden ekipler, 12 kahraman şehidin cenazelerini Elazığ'a götürdü. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Tunceli Şehitlerinin Cenazeleri Olaydan 17 Saat Sonra Alınabildi

Önceki gün öğle saatlerinde Tunceli'nin Pülümür İlçesinde havalandıktan kısa bir süre sonra irtibatı kesilen ve kötü hava şartları nedeniyle düştüğü tespit edilen polis helikopterinde şehit olan 7 polis, 1 asker, 1 hakim ve 3 personelin cenazesi bu sabah olay yerinden alındı. Olay yerinden alınan cenazeler, Elazığ'daq bir hastaneye kaldırıldı.

Tunceli'nin Pülümür İlçesine bağlı Kocatepe Köyü yakınlarında bulunan kırsal kesimde, kötü hava şartları nedeniyle düşen helikopterde şehit olan 1 hakim, 7 polis, 1 astsubay, 2 pilot ve 1 teknisyenin cenazeleri alındı. Kötü hava koşulları ve yer yer 1 metreye kadar yükselen kar engelin nedeniyle cenazeler ancak bugün saat 06.00 sıralarına enkaz bölgesinden alınabildi. Önceki gün jandarma ve AFAD ekiplerinin ulaştığı enkaz alanına yolun kapalı olması ve kötü hava koşullarından dolayı alınamayan, ancak ekiplerin sabaha kadar başlarında beklediği 12 şehidin cenazeleri, bugün sabah saatlerinde havanın açmasıyla birlikte bölgeye inebilen sikorsky helikopterlerle alındı.

Düşen helikopterde şehit olan hakim Onur Alan, komiser Pilot Abdullah Ortanca, sözleşmeli pilot Dilaver Karsavuranoğlu, polis memuru teknisyen Murat Ködük, Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Yavuz Selim Karaman ile polis memurları Ekrem Dereli, Saadettin Demir, Candaş Kaplan, Mesut Özdemir, Ahmet Cihan Kilci, Hasan Yıldırım ve Azam Güdendede'nin cenazeleri Elazığ'a hastaneye götürüldü..Şehitlerin cenazelerini taşıyan sikorsky helikoptere, taarruz tipi helikopterlerinin de eşlik ettiği alınan son dakika bilgileri arasında.

Kaza bölgesinde dondurucu soğukta gece boyu bekleyen jandarma ve polis özel harekat timlerinin de dönüşümlü olarak olay yerine en yakın Sarıgül Köyü'ne giderek burada kaldıkları bilgisi alındı.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.