Turizm Gelirlerinde Büyük Düşüş

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Türkiye'nin turizm gelirleri hakkında açıklamada bulundu. Geçen yılın ilk 4 aylık zaman dilimlerinin karşılaştırılmasına göre büyük düşüşler dikkat çekiyor.

Yayınlanma:
Turizm Gelirlerinde Büyük Düşüş

Türkiye İstatistik Kurumu Türkiye'nin turizm gelirlerine ilişkin istatistiki verileri açıkladı. 2016 yılının ilk 4 ayında elde edilen turizm gelirleri 2015 yılının ilk 4 ayına göre %16.5 azalarak 4.066.384.000 dolar olarak gerçekleşti.

Türkiye Turizm gelirlerinin %71.3'ü nü yurt dışından gelen yabancı uyruklu turistlerden elde edilirken geri kalan kısmı da yurt dışında ikametini sürdüren gurbetçi vatandaşlarımız tarafından sağlandı.

Elde edilen kazancın büyük çoğunluğu kişisel olarak tatile çıkan turistlerden elde edilirken gelirin 321 milyon dolarlık kısımı ismi paket tur sağlayan şirketler tarafından sağlandı.

Yılın ilk 4 aylık sürecinde ülkemizi ziyaret eden turistler kişi başına 719 dolar harcama yaptılar.

Türkiye'den yurt dışına giden vatandaşların harcamasında büyük artış var

Ülkemizin turizm gelirleri azalırken Türkiye'den yurt dışına tatile giden vatandaşlarımızın harcamaları geçen yılın ilk 4 ayına göre %19.9 artışla 1.537.627.000 dolar oldu. Yurt dışına ortalama kişi başına 842 dolar döviz bırakıldı.

Yaz Aylarında düşüşlerin sürmesi bekleniyor

Rusya ile aramızda çıkan siyasi krizin sonucunda bu yıl büyük bir düşüş yaşanılacağı tahmin ediliyor. Komşular ise Türkiye'de bu krizi fırsata çevirmek düşüncesinde bir çok kampanyaya imza attı.

Komşulardan Rus turisti Çekme Planları

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.