Türk İş Genel Başkanı Atalay'dan Taşeron İşçiye Kadro Açıklaması

Türk İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay'dan taşeron işçileri yakından ilgilendiren bir son dakika açıklaması geldi. İşte Atalay'ın taşerona kadro konusunda yaptığı açıklama.

Yayınlanma:
Türk İş Genel Başkanı Atalay'dan Taşeron İşçiye Kadro Açıklaması

Çankaya Köşkünde kamu işçilerinin toplu iş sözleşmesine imzalar atıldı. İmzaların atılmasının ardından programa katılan Türk İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, bazı açıklamalarda bulundu. Atalay yaptığı açıklamasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin imza aşamasına gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun konuşmasının ardından kürsüye gelen Türk İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Atalay yaptığı açıklamasında taşeron işçilerin kamuda istihdamına yönelik soruna değindi.

Atalay yaptığı konuşmasında, "Özellikle Sayın Başbakanıma buradan ifade etmem gereken iki konu var. Sayın Başbakanım, malumunuz taşeronlarla ilgili konu devam ediyor, çalışmalarınızı biliyorum. Bu taşeronda ki arkadaşlarımız devletin çatısı altında olsun. Aradaki aracılara ne veriyorsanız hatta yüzde 10 altını bize verin. Bu taşeronla ilgili problemi bir an evvel çözersek siz de rahatlarsınız, ülke de rahatlar." ifadelerine yer verdi ve konuşmasını şu şekilde sonlandırdı:

"Bizim kamuda 5 ay 29 gün çalışan geçici işçilerimiz var. Kurumlar ne kadar talep ediyorsa Sayın Başbakanım, o sürede yani kurum desin ki 'Ben 8 ay, 10 ay, 12 ay.' Ne kadar talep ediyorsa yani bu sözleşme sürecinde, şu önümüzdeki dönemde bunu da çözersek özellikle taşeron ve geçici işçilere müjdeli haber veririz diye düşünüyorum."

Taşerona kadro meselesindeki son gelişmeler için lütfen tıklayın

Taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber’i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.