Türk İş Taşerona Kadro İçin Neden Haziran Dedi? Haziran 2018'de Kadro Gelir mi?

Türk İş Genel Başkanı taşerona kadro için neden Haziran 2018'e kadar süre verdi? Gelecek Haziran ayına kadar taşerona kadro sorunu çözülür mü? Kadro verilecek mi? İşte taşeron konusunda alınan son bilgiler.

Yayınlanma:
Türk İş Taşerona Kadro İçin Neden Haziran Dedi? Haziran 2018'de Kadro Gelir mi?

Taşerona kadro konusunda geçtiğimiz gün katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Türk İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, Haziran ayına kadar bu sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi. Peki Ergün Atalaya neden Haziran ayını işaret etti? Taşerona kadro konusu neden hemen gündeme gelmiyor da Haziran ayına kadar bekletilecek?

1 Kasım seçimlerinden önce dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu, seçim kampanyasında taşerona kadro verileceğini söylemişti. Davutoğlu'nun bu açıklaması sonrasında umutlanan taşeron işçiler, yaklaşık olarak 2 yıldır kadro konusunun çözülmesini bekliyor. Ancak bu konu halen çözüme kavuşturulmadı. Yapılan son açıklamalar ise, taşerona kadro konusunun kısa süre içinde çözülemeyeceğini gösteriyor. Son olarak Çalışma Bakanı değişti ve taşeron işçilerin gözü yeni Bakana çevrildi. Taşeron konusu ile yakından ilgilendiği öğrenilen yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, bu konuda henüz bir açıklama yapmadı.

Türk İş Neden Haziran Dedi?

Geçtiğimiz gün taşerona kadro konusunda konuşan Türk İş Sendikası Genel başkanı Ergün Atalay, “Yol İş Sendikamız sadece mahkemelerle ilgili 20 milyon lira harcadı. Her ilde toplantı yapıyoruz. Miting yaptık. Devlet, ‘taşeron işçileri kadroya geçireceğim’ diye söz verdi. Bir an önce verdikleri sözü yerine getirmeliler. Gelecek Hazirana kadar hükumet taşeron ve geçici işçilerle ilgili verdiği sözü tutmalı. Bunu neticelendirene kadar gündeme getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullanmıştı.

5haber Değerlendirmesi: Türk İş, işçiler ile ilgili yaşanan sorunlarda hükümet ile çözüm arayışlarında en makul ve olabilir teklifleri sunan Sendika olmuştur. Taşeron sorunu ise kısa sürede çözülecek bir mesele değil. Türk İş istese gelecek ay da diyebilirdi. Ancak bugüne kadar çözülmemiş bir problemin kısa sürede çözülmesini beklemek biraz hayal olur. Bu nedenle Türk İş hükümete gelecek Haziran ayına kadar çözülmesi teklifini sunmuştur.

Haziran 2018'e kadar kadronun gelip gelmeyeceği ise Türk İş başta olmak üzere diğer sendikaların Bakanlığı sıkıştırmasına bağlı olacaktır.

Taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber’i sosyal ağlardan takip edebilirsiniz.

Taşerona kadro konusunda son gelişmeler ve haberlere gitmek için lütfen tıklayın

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.