Türk-İş'in Hükumet ile taşerona kadro pazarlığı hangi aşamada? TİS görüşmesinden taşerona kadro çıkacak mı?

Türk-İş ile hükumet arasındaki toplu iş sözleşmesi pazarlığında ele alınacağı belirtilen taşerona kadroda son durum ne? Toplantıdan taşerona kadro konusu ele alınacak mı? Taşerona kadro konusunda son durum nedir? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Türk-İş'in Hükumet ile taşerona kadro pazarlığı hangi aşamada? TİS görüşmesinden taşerona kadro çıkacak mı?

Geçtiğimiz hafta yapılan son açıklamalar ile kamuda çalışan işçiler için toplu sözleşme görüşmelerinin başladığı belirtildi. Türk-İş yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda, 200 bine yakın kamu işçisi için başlanan zam pazarlığında taşerona kadro meselesinin de görüşüleceği belirtilmişti.

Toplu sözleşmenin ve işçilerin alacağı zamların konuşulduğu toplantıların bir diğer önemli gündem başlığı taşerona kadro. Kadro bekleyen 720 binden fazla taşeron işçinin gözü kulağı bu toplantıda alınacak kararlara çevrili iken Türk İş'in bu toplantıda masadan olumlu bir sonuç çıkarması bekleniyor.

Taşerona Kadro Şart Koşulacak

Türk İş ile hükumet yetkilileri arasında gerçekleşecek olan toplu iş sözleşmesinde Türk İş yetkililerinin taşerona kadroyu şart koşacağı ve bu görüşme sonunda taşerona kadro konusunda bir netice alınacağı ön görülüyor.

Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ile ilgili henüz kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama gelmedi. Ancak beklenen açıklamanın kısa süre içinde gelmesi bekleniyor.

Taşerona Kadroda Son Durum

Taşerona kadro konusu son günlerde gündemde sıkça konuşulmaya başlandı. Önce Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın, daha sonra ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun açıklamaları bu konunun unutulmadığını gösteriyor.

Konu Unutulmadı Ama.. 

Konu unutulmadı ama henüz bu konuda dişe dokunur bir gelişme yok. Taşeron işçilere art arda yapılan sabredin açıklamaları ise artık sabırları taşırmaya başladı.

TEs-İş Genel Başkanından Açıklama

TES-İŞ Genel Başkanı Mustafa Şahin bugün katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, taşeron işçilere kadronun verilmediği ve bu durumda dahi kıdem tazminatının konuşulduğunu söyleyerek, " 800 bine yakın taşeron işçinin kadro beklediği bir ortamda dönüp dolaşılıp konunun kıdem tazminatına getirilmesini anlamsız ve manidar buluyoruz. " ifadelerini kullandı.

Son taşerona kadro açıklamaları için TIKLAYIN

Taşerona kadro haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenebilir, grubumuza üye olabilir ve arkadaşlarınızı gruba üye yapabilirsiniz.

Facebook Sayfası için TIKLAYINFacebook Grubu için TIKLAYIN

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.