Türk Silahlı Kuvvetleri PKK'ya Son 20 Yılın En Ağır Darbesini Vurdu

Bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik Tunceli kırsalında devam eden operasyonlarda geçen 6 ay içinde örgüte son 20 yılın en büyük darbesi vuruldu. İşte askeri kaynaklardan alınan son dakika bilgileri.

Yayınlanma:
Türk Silahlı Kuvvetleri PKK'ya Son 20 Yılın En Ağır Darbesini Vurdu

Tunceli'de bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden kış üstlenmesini engelleme operasyonlarında havadan destekle de bombardıman sürüyor. Operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, son 6 ayda bölgede yapılan operasyonlarda bölücü terör örgütüne son 20 yılın en büyük darbesinin vurulduğu ve örgütün bu bölgede büyük kayıplar verdiği, alınan son dakika bilgileri arasında. Tunceli merkezde ve ilçelerinde devam eden operasyonlara zaman zaman savaş uçakları da destek verdi. Düzenlenen operasyonlarla PKK ve diğer sol terör örgütlerine mensup 80 terörist ölü ele geçirilirken, 3 terörist yaralı olarak yakalandı.

Güvenlik birimleri ve yetkililerden alınan bilgilere göre, Tunceli ve çevresinde bulunan kırsalların arazi yapısının yaşamaya müsait olmasından dolayı, uzun yıllar boyunca terör örgütü PKK ve onunla bağlantılı bir şekilde hareket eden diğer yan örgütler TKP/ML, TİKKO, MLKP, MKP, ve HKO ile bu örgütlerden bağımsız bir şekilde eylemlerini sürdüren DHKP-C'nin yaklaşık olarak 400 militanı bulunduğu belirtiliyor. Bölücü örgütün, Karadeniz ve Erzincan bölgesinde bulunan yerleşkelerine geçişlerde de sıkça kullandığı Tunceli kırsalında son 6 ay içerisinde hava destekli olarak düzenlenen operasyonlar ile PKK'nın son 20 yılın en büyük kayıplarını verdiği alınan son bilgiler arasında. Terörle mücadelede gelişmiş tekniklerin kullanılması ve silahlı ile silahsız İHA'ların devreye girmesi, bunların yanı sıra hemen istenildiğinde F-16 savaş uçaklarının devreye girmesi ile operasyonlar düzenlenmekte ve Tunceli'de PKK başta olmak üzere diğer yasa dışı örgütlere ağır darbeler vurulduğu belirtilmektedir. Tunceli il merkezi, Ovacık, Nazimiye, Pülümür, Hozat ve Mazgirt kırsalında son 6 ayda düzenlenen operasyonlarda, PKK ve diğer sol örgütlere mensup 80 terörist ölü ele geçirilirken, 3 kişi yaralı olarak yakalandı.

5haber.com  | Tunceli

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.