Türk Sinemasının James Dean'i Kuzey Vargın'a Veda

Usta oyuncu Kuzey Vargın, tedavi gördüğü hastanede 77 yaşında hayata gözlerini yumdu. İşte Kuzey Vargın'ın sinema kariyeri hakkında kısa bilgi.

Yayınlanma:
Türk Sinemasının James Dean'i Kuzey Vargın'a Veda

Sanat camiasını yasa boğan haber bugün Marmaris'ten geldi.

Sabah saatlerinde Muğla'nın Marmaris İlçesinde bir hastanede tedavi görmekte olan Yeşilçam'ın usta ismi Kuzey Vargın, 77 yaşında hayata gözlerini yumdu. Yüksek tansiyona bağlı olarak yaşadığı rahatsızlık nedeniyle 1,5 aydan bu yana hastanede tedavisine devam edildiği öğrenilen Kuzey Vargın, yoğun bakımda bulunuyordu.

Usta oyuncunun vefat haberi sanat camiasını yasa boğarken, sosyal medya üzerinde paylaşım yapan birçok isim, usta oyuncu için mesajlar yayımladı.

Kuzey Vargın'ın vefat haberini ise damadı Barış Yamak verdi. Yamak yaptığı açıklamada usta oyuncu Kuzey Vargın'ın vefatı ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Bu sabah itibariyle vefat etti. Cenazesi Marmaris’ten İstanbul’a getirilecek. Perşembe günü Levent Camii’nde kılınacak cenaze namazıyla kendisini uğurlayacağız ama henüz öğle mi ikindi mi belli değil”

Yüskek tansiyona bağlı hastalığı nedeniyle Kuzey Vargın'ın 2014 yılından bu yana tedavi gördüğü öğrenilirken son olarak Marmaris'te bir hastaneye kaldırıldığı ve burada yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edildiği öğrenildi.

Hastaneye ilk kaldırıldığı dönemde zaman zaman bilinç kaybı yaşayan Kuzey Vargın'ın bir süre fizik tedavi gördüğü ve fizik tedavi eşliğinde tedavisinin sürdüğü de alınan diğer bilgiler arasında.

15 Haziran 1940 tarihinde dünyaya gelen duayen sanatçı Kuzey Vargın, 60'lı yıllarda jön olarak sinema kariyerine başladı. Ancak daha sonraki yıllarda Vargın, kötü adam rollerinde sıklıkla oynamaya başladı. Sinema kariyerine Yasak Sokaklar adlı filmle başlayan Vargın, daha sonra ise Çılgın Gençlik ve Ağlayan Kadın gibi filmlerde de rol aldı.

Vargın, Müzeyyen Senar'ın kızı Feraye Işıl ile 8 yıl boyunca evli kaldı.

Birçok sinema ve dizi projesinde rol alan Vargın, son olarak Kurtlar Vadisi Pusu dizisinde Adil Eşrefoğlu karakterine hayat verdi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.