Türk Telekom'a FETÖ Operasyonu: 22 Yöneticiden 12' si Gözaltına Alındı

Darbe girişimi sonrasında başlatılan fETÖ soruşturması kapsamında Türk Telekom'a operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda hakkında yakalama kararı olan 22 yöneticiden 12' si gözaltına alındı.

Yayınlanma:
Türk Telekom'a FETÖ Operasyonu: 22 Yöneticiden 12' si Gözaltına Alındı

Terör örgütü FETÖ'nün Türk Telekomdaki yapılanmasına yönelik 4 ilde düzenlenen operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.

15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ'nün Türk Telekom bünyesindeki yapılanmasına yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimi sonrasında başlatılan ve büyük bir titizlikle yürütülen soruşturma kapsamında 22 üst düzey Telekom yöneticisine hakkında gözaltı ve yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Telekom yapılanmasına yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimatla çalışma başlattı. Polis ekipler yaptığı çalışmalarda aralarında üst düzey yöneticilerinde bulunduğu 22 kişiyi belirleyerek operasyon düzenledin.

TEM ekipleri, sabah saatlerinde İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı olarak operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 12 kişi gözaltına alınırken, adreslerinde bulunamayan 10 Türk Telekom çalışanının ise yakalanması için operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Gözaltına alınan şüpheliler arasında Bylock kullananlar bulunduğu öğrenildi.

Daha Önce 63 Kişi Tutuklanmıştı

Devam eden soruşturma kapsamında daha önce 144 şüpheliden 63' ü hakkında terör örgütü üyeliği suçundan tutuklanmaları kararı verilmişti. Tutuklananların 57'sinin Bylock kullandığı ortaya çıkmıştı.

Manisa'da Devam Eden FETÖ Operasyonları

Manisa'daki FETÖ/PDY soruşturmasında yaklaşık 25 gün önce gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 36 polisten 6'sı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 30'unun ise sorguları sürüyor.

Öte yandan Manisa'da, darbe girişiminin ardından bugüne kadar yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 455 kamu personelinin tutuklandığı, 1643 kamu personelinin görevden ihraç edildiği, 855 kişi ise görevinden uzaklaştırıldığı bildirildi.

5haber.com  | İstanbul

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.