Türkiye Geneli 24 İl'de Okullara 9 Ocak Pazartesi Günü Kar Tatili Verildi (Kar Tatili Verilen İl ve İlçeler) | Son Dakika

Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden yapılan son dakika açıklamaları ile Türkiye genelinde 24 İl ve ilçelerinde okullara kar tatili verildi. İşte yapılan açıklamalar ve kar tatili süreleri.

Yayınlanma:
Türkiye Geneli 24 İl'de Okullara 9 Ocak Pazartesi Günü Kar Tatili Verildi (Kar Tatili Verilen İl ve İlçeler) | Son Dakika

Türkiye genelinde kar yağışının etkili olması ile birlikte okullara da kar tatilleri verilmeye başlandı. İşte 9 Ocak Pazartesi günü kar tatili verilen iller ile ilçeler.

İstanbul kar tatili duyurusu için TIKLAYIN

Sakarya , Kocaeli ve Yalova'da kar tatili duyurusu için TIKLAYIN

Bolu ve Samsun'da kar tatili duyurusu için TIKLAYIN

Konya ve Nevşehir'de kar tatili duyurusu için TIKLAYIN

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de kar tatili duyurusu için TIKLAYIN

Çanakkale'de kar tatili duyurusu için TIKLAYIN

Bursa ve Zonguldak'ta kar tatili duyurusu için TIKLAYIN

Ordu

Ordu’da özellikle yüksek kesimlerde etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiledi. Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, yoğun kar yağışı nedeniyle Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabataş, Korgan, Kumru ve Ulubey’de okullar 9 Ocak Pazartesi günü 1 gün süreyle tatil edildi. Kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde bazı mahalle yolları da ulaşıma kapandı.

Sinop

Sinop Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, "Aralıklı olarak devam eden kar yağışı neticesinde, kar birikintileri, don ve buzlanmanın araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler göz önüne alınarak, herhangi bir sıkıntı veya mağduriyetle karşılaşılmaması için, Saraydüzü, Erfelek ve Türkeli ilçelerimizde tüm ilk ve orta dereceli okullar, Özel Eğitim Kurumları, Kreş ve Gündüz Bakım Evleri dahil olmak üzere, Boyabat ve Ayancık ilçelerimizde sadece taşımalı eğitim yapan okullarda, Durağan ilçemizde Tekiryaylası Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda ve taşımalı eğitim yapan okullarda, Dikmen ilçemizde ise Büyükdağ, Dumanlı ve Çanakçı köylerinde taşımalı eğitim yapan okullarda eğitim ve öğretim faaliyetlerine 09 Ocak 2017 Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmesi uygun görülmüştür. Saraydüzü, Erfelek ve Türkeli ilçelerimizde kamuda görev yapan hamile bayanlarımız ve engelli vatandaşlarımız 09.01.2017 Pazartesi günü bir gün süreyle idari izinli sayılacaklardır” denildi.

Niğde

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada: “Kar yağışlı ve buzlanma nedeniyle il genelinde 09 OCAK 2017 Pazartesi günü okullar bir gün tatil edilmiştir.” Denildi

Yozgat

Yozgat Valiliği, merkez ve 11 ilçesinde ilk, orta, lise ve dengi okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı. Valilik, kamuda çalışan hamile ve engelli personelin de bir gün süreyle idari izinli sayılacağı bildirildi.

Çorum

Çorum'da gün boyu etkili olan kar yağışı kenti beyaza bürüdü. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ile İskilip, Ortaköy ve Mecitözü ilçelerindeki yarın okulların tatil edilerek eğitim- öğretime ara verildiği belirtildi.

Balıkesir

Balıkesir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava şartları nedeniyle Susurluk, İvrindi, Sındırgı, Savaştepe, Gönen, Bandırma, Erdek, Manyas, Kepsut, Dursunbey, Marmara ve Balya ilçelerinde, ilkokul, ortaokul ve liselerde 09 Ocak Pazartesi günü eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir. Edremit, Burhaniye, Gömeç, Havran, Altıeylül, Bigadiç ve Karesi ilçelerinde de 9 Ocak Pazartesi günü taşımalı eğitim gören öğrenciler için eğitim 1 gün tatil edilmiştir. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan, engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır" denildi.

Manisa

Manisa il genelinde haftasonu etkisini gösteren kar yağışı sebebiyle bazı ilçelerdeki okullar yarın için bir gün tatil edildi. Manisa Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Gördes İlçesi'ndeki tüm okullar, Yunusemre, Selendi, Akhisar, Şehzadeler, Turgutlu, Kırkağaç, Soma ve Salihli ilçelerinde ise taşımalı eğitim alan kırsal mahallelerdeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine bir günlük tatil verildi. Saruhanlı, Gölmarmara, Sarıgöl, Alaşehir, Köprübaşı, Kula, Ahmetli ve Demirci ilçelerindeki okullarda ise eğitime devam edeceği bildirildi.

Kastamonu ve Bartın

Kastamonu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezindeki tüm okullarda eğitime bir gün ara verildi. Bartın'ın Kurucaşile İlçesi'nde de kar nedeniyle yarın okullar tatil edildi.

Balıkesir

Balıkesir’in Bandırma ve Manyas ilçelerinde, 9 Ocak pazartesi günü anaokulu, ilk ve ortaokullar ile liseler tatil edildi.

Aynı gün, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak. Susurluk İlçesi’nde de taşımalı eğitim öğrencilerine tatil verildi.

5haber.coom  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.