Türkiye genelinde 70 binden fazla polis, jandarma ve sahil güvenlik personeli ile operasyon

Alınan son dakika bilgilerine göre Türkiye genelinde 70 binden fazla güvenlik personeli ile stratejik yerlerde huzur operasyonu düzenleniyor. İşte detaylar.

Yayınlanma:
Türkiye genelinde 70 binden fazla polis, jandarma ve sahil güvenlik personeli ile operasyon

Son dakika açıklaması geldi. Yapılan son dakika açıklamasında Türkiye genelinde yüz binlerce personel ile huzur operasyonu düzenlendiği bildirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından bugün akşam saatlerinde Türkiye genelinde stratejik öneme sahip bölgeler ile özellikle vatandaşların yoğun olarak bulundukları umuma açık yerlerde Türkiye Huzur Uygulamalarının 5.'sinin gerçekleştirildiği kamuoyuna duyuruldu.

Aranan şahıs ve araçların yakalanması, suç işleme amacındaki şahısların caydırılması amaçlanan ve Emniyet Genel Müdürlüğünün koordinesinde yurt genelinde belirlenen 6 bin 905 noktada gerçekleşen uygulamaya 43.493 Emniyet, 27.626 Jandarma ve 586 Sahil Güvenlik personeli olmak üzere toplam 71.705 personel, 13.348 ekip (13.240’ı kara, 16’sı hava ve 92’si deniz) ve 374 dedektör köpek katıldığı belirtildi.

İstanbul'da Huzur Operasyonu

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 39 ilçede saat 20.00'da 'Huzur Türkiye-5' adlı denetime başladı. Şehrin birçok yerine kontrol noktaları kuruldu. Polis ekipleri bu noktalarda şüpheli görülen araçları durdurarak araçların içini kontrol edip, sürücü ve yolcuları GBT (Genel Bilgi Toplama) kontrolünden geçiriyor. Aramalarda narkotik dedektör köpekler de kullanılıyor. Metrobüs durak çıkışlarında da yolculara üst araması yapılıyor. Uygulamaya farklı birimlerden çok sayıda ekip katılırken, polis helikopteri de havadan denetim yapıyor. 'Huzur Türkiye' denetimi saat 22.00'a kadar sürecek.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, sıcak gelişmelerden, yerel haberlerden, Türkiye haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.