Türkiye Hollanda Geriliminde Siyasilerin Açıklamaları

Hollanda ile yaşanan kriz ile ilgili birçok açıklama geldi. İşte Siyasi isimlerin Hollanda ile yaşanan kriz ile ilgili yaptığı açıklamalar.

Yayınlanma:
Türkiye Hollanda Geriliminde Siyasilerin Açıklamaları

Türkiye-Hollanda gerilimi devam ederken Türkiye'den Hollanda'ya tepkiler de büyüyor. Önceki akşam yaşanan olaylar sonrasında yapılan açıklamalar ve eleştirilerle Hollanda'nın hukuk dışı tavrına karşı tavır alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sert Tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hollanda AB ülkesi gibi değil, muz cumhuriyeti gibi davranmıştır. Demokrasi nutukları çekenlerin aslında bu değerlerden ne kadar uzak olduğunu tüm dünya gördü. Şimdi yaptıklarına kılıf uyduruyorlar. Mızrak çuvala sığmaz, bu bir skandaldır. Hollanda bunun bedelini mutlaka ödeyecektir" dedi.

Başbakan'dan Flaş Açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, "Dün Hollanda’da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya yapılan muamele asla kabul edilemez. Hollanda bütün uluslararası diplomatik kuralları hiçe sayarak bakanımızın seyahat özgürlüğünü engellemiş ve ülkeyi terk etmeye zorlamıştır. Şunu herkes bilmelidir; Türkiye bunun cevabını en ağır şekilde verecektir ve bir daha ülkemize vatandaşlarımıza karşı buna benzer aymaz hareketlerin olmaması için gereken neyse yapılacaktır" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yaptığı konuşmada, Avrupa'da yaşanan gelişmelere değinirken, "Bu iş milli bir iştir. Hükümete çağrıda bulunuyorum. Lafla peyhir gemisi yürülez. Hollanda ile ilişkilerimizi askıya alın. Açık çağrı yapıyorum" dedi.

MHP Liderinden Açıklama

MHP Lideri Bahçeli Hollandayla yaşananlarla ilgili olarak, "Hollanda insanlığın yüz karası bir tutum takınarak hasım ülke haline gelmiştir. Diplomatik ilişkilerin askıya alınması gerekir" dedi. MHP Lideri Devlet Bahçeli Hollanda ile yaşananlarla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Avrupa kıtasının insanlık değerlerinin çiğnendiği, temel hak ve özgürlüklerin örselendiği, hukuk ve diplomatik teamüllerin öğütüldüğü karanlık bir sürece hapsolduğunu belirten Bahçeli;" Almanya'nın hemen ardından, Hollanda'nın içine sürüklendiği kördüğüm her açıdan vahim, her bakımdan kahredici bir vandallıktır. Dün, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Betül Sayan Kaya'ya Hollanda'da reva görülen kaba, korkunç ve son derece aşağılık muameleler asla kabul edilemeyecek bir ilkellik ve izansızlıktır.Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nun Hollanda'ya yapacağı ziyaretin engellenerek uçuş izninin iptalinden sonra, bir kadın bakanımıza yapılan çirkin ve çirkef müdahaleler hiç şüphesiz uluslararası bir skandal ve rezalete dönüşmüştür.

Numan Kurtulmuş'tan Açıklama

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Uluslararası İyilik Ödülleri töreninde konuştu. Numan kurtulmuş konuşmasında, "Avrupa'da açık bir mülteci düşmanlığını görüyoruz. Açık bir İslamifobia ve onların çıkartmış olduğu örgütlü bir İslam düşmanlığını görüyoruz. Bunların bir tezahürü olarak, bunlar olmasın diye güçlü bir Türkiye olmasın diye Türkiye düşmanlığının ortaya koyulduğunu görüyoruz. Bu ümmetin önüne çıkıp liderlik yapan güçlü bir lider olmasın diye Erdoğan karşıtlığı üzerinden siyaset ürettiklerini görüyoruz. Dün ve evvelsi gün Avrupa'da yaşananlar tam da kötülüğün, İslam düşmanlığı, Türkiye düşmanlığı, yabancı düşmanlığı, Erdoğan düşmanlığı üzerinden örgütlenmiş bir şeklidir. Sayın İçişleri Bakanımızın uçağının indirilmemesi ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın maalesef konsolosluğumuza 30 metre kala durdurulması ve en sonunda Hollanda'dan çıkarılması sadece yolunu şaşırmış, mantıksız birkaç siyasetçinin ortaya koyduğu bir iş değildir. Örgütlü, planlı Müslüman ve göçmen düşmanlığı üzerine oturan, Türkiye düşmanlığı üzerine oturan bir zihinsel altyapının dışa vurumudur. İstiyorlar ki güçlü bir Türkiye olmasın, istiyorlar ki mazlum milletlere önderlik eden bir Türkiye olmasın. Ne yaparsanız yapın Türkiye mazlum milletlere önderlik edecek ve oynana bu oyunları bozacaktır. Birkaç gündür Avrupalı dostlarımıza düzünden söylüyoruz, tersinden söylüyoruz bir türlü anlamıyorlar. En yakın zamanda anlayıp, mahcup olup, hizaya gelip Türkiye'den özür dileme noktasına geleceklerinden eminiz inşallah." dedi.

5haber.com  |  Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.