"Türkiye'de Atom Bombasından Daha Etkili Bir Silah Var"

İtalya'nın eski başbakanı Romano Prodi, müthiş bir iddiayı dile getirdi. Yalnız bu silaha dikkat etmek lazım kendi elimizde de patlayabilir. Ayrıntılar 5haber.com'da

Yayınlanma:
"Türkiye'de Atom Bombasından Daha Etkili Bir Silah Var"

İtalya'nın eski başbakanı, Avrupa Komisyonu'nun da eski başkanı Romano Prodi, Türkiye hakkında bu iddiayı dile getirdi. Türkiye'nin istediği taktirde bu silahı etkili bir şekilde kullanabileceğini söyleyen Prodi, ses getirecek bir iddia ortaya attı. İtalya'daki Cizvit Mülteci Servisi'nin mültecilerle ilgili yıllık raporunun toplantısında konuşan Prodi, Türkiye ile AB arasında imzalanan Geri Kabul Anlaşması hakkında "Bunun biraz ticari, biraz insani ve hatta biraz da acıklı bir anlaşma olduğunu söyleyebilirim" dedi. Türkiye'nin elinde 1 buçuk milyon Suriyeli olduğunu iddia eden Prodi, "Türkiye ne zaman isterse bunları üstümüze atabilir" dedi.

Türkiye İle Suriye Hakkında Konuşulamaz

Suriye'de barışın hızlı ve etkili bir şekilde sağlanması gerektiğini belirten Prodi, bunun için Türkiye ile konuşmanın gereksiz olduğunu söyledi. Suriye hakkında yapılabilecek çok şey olmadığını savunan eski başbakan bu sorunun sadece Rusya ve ABD arasında sağlanacak bir anlaşmayla çözülebileceğini de sözlerine ekledi. Ayrıca Prodi yüksek mertebeden bir talep gelmediği taktirde Türkiye ile bunu konuşmanın sadece vakit israfi olacağının altını çizdi.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.