Türkiye'de Meydana Gelen Son 10 Terör Saldırısı ve Bilançoları (Canlı Bomba, Bomba Yüklü Araç,..)

Terör örgütleri ile yoğun bir mücadele içinde olan Türkiye'de son dönemlerde bombalı hain saldırılar artmaya başladı. İşte ülke genelinde son dönemde meydana gelen 10 terör saldırısı ve saldırıların bilançoları ile failleri.

Yayınlanma:
Türkiye'de Meydana Gelen Son 10 Terör Saldırısı ve Bilançoları (Canlı Bomba, Bomba Yüklü Araç,..)

Türkiye'de bugün Kayseri'den gelen patlama haberi ile yine şehitlerine ağladı. 40 yıla yakın bir süredir bölücü terör örgütü PKK ile, son dönemlerde ise FETÖ, TAK, DEAŞ, IŞİD ve DHKP-C gibi terör örgütleri ile mücadele eden Türkiye'de, operasyonlar sırasında yaşanan çatışmaların yanı sıra hain örgütler, şehir merkezlerinde sivil halka, polise ve askere yönelik canlı bomba eylemleri düzenliyor. İşte Türkiye'de meydana gelen son 10 bombalı saldırı ve bu saldırıların failleri ile bilançoları.

17 Aralık 2016 Kayseri Patlaması

Kayseri'deki Erciyes Üniversitesi yakınlarında izne çıkan er ve erbaşlara yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında 13 askerimiz şehit olurken 55 kişi de olayda yaralandı. Olayda ilk belirlemelere göre saldırıyı PKK'nın düzenlediği tahmin ediliyor.

10 Aralık 2016 Vodafone Arena Patlaması

Geçtiğimiz hafta oynanan Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının ardından, maçta görevli çevik kuvvet polislerine yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen hain saldırıda 45 kişi şehit olurken 150'den fazla kişi de yaralandı. Olayı TAK üstlendi.

16 Ekim Gaziantep Patlaması

Gaziantep'in Şahinbey İlçesinde bulunan bir eve yönelik emniyet tarafından düzenlenen operasyonla yakalanacaklarını anlayan teröristler evde bulunan patlayıcıyı infilak ettirdi. IŞİD tarafından düzenlenen hain saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken 8 kişi de yaralandı.

9 Ekim Şemdinli Patlaması

Şemdinli-Yüksekova karayolunda arama ve kimlik kontrol yapan askerlerin dur ihtarına uymayan bomba yüklü kamyonet, araçların arasında, bölücü terör örgütü PKK'lı militanlar tarafından infilak ettirildi. Saldırıda 16 kişi hayatını kaybederken 26 kişi de yaralandı.

26 Ağustos Cizre Patlaması

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet şube müdürlüğü binalarının bulunduğu sokağa hafriyat kamyonu ile yaklaşan teröristlere, kontrol noktasından müdahale edildi. Müdahale sonrası çıkan çatışmada daha ileri gidemeyeceğini anlayan PKK'lı teröristler, bombalı saldırıyı burada gerçekleştirdi. Hain saldırıda 12 kişi şehit olurken 78 kişi de yaralandı.

20 Ağustos Gaziantep Patlaması

20 Ağustos günü IŞİD'li militanların hedefinde Gaziantep'te bir düğün vardı. Şahinbey İlçesinde gerçekleşen düğüne yönelik düzenlenen canlı bomba saldırısında 56 kişi hayatını kaybederken 90'dan fazla kişi de yaralandı.

28 Haziran Atatürk Havalimanı Patlaması

28 Haziran günü IŞİD'in hedefinde Atatürk Havalimanı vardı. IŞİD'li üç hain terörist, Atatürk Havalimanında hem silahlı hemde canlı bomba eylemi düzenlendi. Düzenlenen hain terör saldırısında 42 kişi hayatını kaybederken 236 kişi de yaralandı.

7 Haziran Vezneciler Saldırısı

İstanbul'un Vezneciler semtinde, PKK'nın yan kolu olan TAK tarafından düzenlenen bomba yüklü araçlı saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti.

1 Mayıs Gaziantep Saldırısı

Gaziantep'in Şehitkamil Caddesinde bulunan Emniyet binasına yönelik düzenlenen bomba yüklü saldırıda 3 kişi hayatını kaybederken 23 kişi de olaydan yaralı olarak kurtuldu.

Bursa Ulu Cami Patlaması

Bursa Ulu Cami yakınlarında bir saldırganın üzerindeki bombaları infilak ettirmesi üzerine gerçekleşen patlamada 13 kişi yaralandı. (Vikipedi)

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.