Türkiye'de Satışa Sunulan Elektrikli Otomobil Modelleri Sayısı Artıyor! Elektrikli Arabalar Giderek Piyasayı Ele Geçiriyor!

Son yıllarda yükselişe geçen elektrikli otomobil modelleri giderek daha popüler hale geliyor. Türkiye'de de satışa sunulan birçok elektrikli otomobil modeli bulunuyor. Her ne kadar Son dönemlerde fiyatları aşırı yükselse de elektrikli araçlar piyasada daha fazla yer almaya devam ediyor.

Yayınlanma:
Türkiye'de Satışa Sunulan Elektrikli Otomobil Modelleri Sayısı Artıyor! Elektrikli Arabalar Giderek Piyasayı Ele Geçiriyor!

Gelişen teknoloji sayesinde elektrikli araç üretiminin artış göstermesi ile birlikte içten yanmalı motorlu araçlar yerine bu araçlar daha sık görülmeye başlanıyor. Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de bu araçların trafikte yer alma oranı ve sayıları giderek daha fazla artıyor. Her ne kadar model ve marka çeşitliliğini artış göstermesine rağmen bu durum fiyatları olumlu yönde yansımıyor ve fiyatlar aşağı ineceği yerde daha fazla fiyat artışı görülüyor. Bunda ülkemizdeki otomobil fiyatlarını belirleyen farklı etkenlerin olmasının payı oldukça büyük. Alınan vergiler ve talep edilen ek ödemeler nedeniyle bu fiyatlar sürekli değişiyor ve yukarı yönde bir seyir gösteriyor. 2023 yılında girdiğimiz Bu dönemlerde yılın ilk çeyreğinde de elektrikli otomobil fiyatları sürekli olarak zamlanıyor.

SpaceX Starlink Için Türkiye Yolculuğu Yakın Zamanda Başlıyor

Tesla tarafından üretilen elektrikli otomobil markası olan SpaceX Starling modeli yakın zamanda Türkiye piyasasına girecek. Tesla tarafından Türkiye piyasasına girmek için hazırlıklar devam ediyor. Dünyadaki elektrikli araç devleri arasında yer alan Tesla, Türkiye piyasasını girdikten sonra farklı modelleri satışa sunması bekleniyor. Bu konuda güncel fiyatlar göz önünde bulundurulduğunda Türkiye piyasasına giriş yapacak olan en ucuz Tesla modelinin 2 milyon TL üzerinde bir satış rakamının olacağı tahmin ediliyor. Bazı uzmanlara göre bu tutar daha da yüksek seviyelerde olabilir.

Diğer taraftan ülkemizde üretilen yerli ve otomobili elektrikli otomobil olan TOGG markasının yakın zamanda Türkiye yollarında olması bekleniyor. Güncel şartlar düşünüldüğünde yerli elektrikli otomobilimizin 1 milyon TL üzerinde bir fiyatla satışa sunulması bekleniyor. Togg C-SUV için belirlenecek resmi satış fiyatının birkaç hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Böylece yakın zamanda Türkiye'deki elektrikli otomobil piyasasındaki rekabetin artması da bekleniyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.