Türkiye'de Son Durum: İl il Korona Koronavirüs haritası

Sağlık bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs vakasıyla Türkiye geneli en fazla il il haritayı paylaştı. Bakan Koca açıklama yaparak  koronavirüs vaka sayısını açıkladı. Bugünkü korona virüs test sayısı 20 bin 23, ...

Yayınlanma:
Türkiye'de Son Durum:  İl il Korona Koronavirüs haritası

Sağlık bakanı Fahrettin Koca Koronavirüs vakasıyla Türkiye geneli en fazla il il haritayı paylaştı. Bakan Koca açıklama yaparak  koronavirüs vaka sayısını açıkladı. Bugünkü korona virüs test sayısı 20 bin 23,  vaka sayısı 3 bin 892 , bugün 76 vatandaşımızı daha kaybettik. Toplam hayatını kaybeden vatandaşların sayısı 725'e yükseldi.

Şifa bulan hastalarımızın sayısı artıyor. Test sayısı ve pozitif vakalara bağlı taramalar arttıkça tanı sayısında da artış oluyor. Virüs, gücünü temas ortamından alıyor. Virüse bu fırsatı tanımayalım. Evde kalalım. Diyerek vatandaşlara uyarıda bulundu.

Tüm dünyada olduğu gibi bizde'de erkeklerde vaka sayısı fazla olduğunu görüyoruz.65 yaş uygulamasının olmadığı dönemde daha dengeliydi 65 yaş üstü sınırlamasının olduğu önemde yoğunluğun azaldığını görüyoruz.

Şu anda salgının daha etkin seyrettiği  bulaşma ve vefat sayılarının yüksek olduğu İstanbul, Ankara ,Sakarya , Kocaeli , İzmir, gibi şehirler dikkat çekmektedir. Bu şehirler yurt dışı gidiş gelişlerin ve sosyal temasın yüksek olduğu şehirlerdir. Aralarında bunlarında olduğu 31 büyükşehrimizin ve Zonguldak ilimizin diğer şehirlerle ilişkisi bazı zorunlu durumlar dışında sınırlandırılmıştır. Sokağa çıkma konusunda da kısıtlar getirildi. Tüm Türkiye’deyse 20 yaş altı gençlerimizle, 60 yaş üstü büyüklerimizden evde kalmaları konusunda kesin talebimiz var. Bu kısıtlamalara uyulması önümüzdeki günlerin kaderini etkileyecektir. Yakın tarihte Türkiye’nin komşu ülkelerine, vakaların görüldüğü Avrupa ülkelerine karşı uyguladığı tedbirleri bugün kendi sınırlarımız içerisinde noktasal olarak uyguluyoruz. Dün ülkemizi dışarıya karşı izole etmeye çalışıyorduk.

İstanbul Vaka Tablosu

İstanbul Avrupa Yakası Vaka Tablosu

İstanbul Anadolu yakası

İzmir vaka tablosu

Kocaeli vaka tablosu

Sakarya Vaka Tablosu

Zonguldak Vaka tablosu

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.