Avrupa Ülkelerine Vizesiz Geçiş Raporu Çarşamba Günü Açıklanacak

Fransa ve Almanya'dan Türkiye'nin Avrupa birliği ülkelerine vizesiz geçme hakkı konusunda yeni talebi var; İstediğimiz zaman anında iptal edelim

Yayınlanma:
Avrupa Ülkelerine Vizesiz Geçiş Raporu Çarşamba Günü Açıklanacak

Daha önce Türkiye ve Avrupa Birliği arasında 72 şart üzerinden anlaşılan ve bunların neredeyse tamamının Türkiye tarafından tamamlandığı anlaşmaya Almanya ve Fransa yeni şartlar eklemek istiyor. Avrupa Birliği Bakanı Volkar Bozkır yaptığı açıklamada Pazartesi gününe kadar tüm şartların tamamlanacağını Haziran sonunda da Vizesiz geçişin mümkün olabileceğini söylemişti. Bizim tarafımızdan şartların sağlanmasının ardından Avrupa Parlemento'sunda oylamaya sunulacak anlaşma 3'de 2 çoğunluk alarak yürürlüğe girmesi beklenirken yeni bir gelişme ortaya çıktı.

BBC Türkçe'nin Politico internet sitesini kaynak gösterdiği habere göre yeni bir taslak belgeye ulaşıldı. Fransa ve Almanya gibi oy oranı yüksek iki ülkenin öncülüğünde hazırlanan taslak belgeye göre Türkiye'ye tanınacak vize muafiyeti anında iptal edilebilecek. Normal koşullarda Schengen Bölgesi'ne üye ülkelerde uygulanan vize muafiyetinin en erken 9 ay gibi bir süreçte iptal edilebilmesi söz konusuyken Türkiye'ye karşı bu sürenin azaltılması hatta anında iptal edilmesi düşünülüyor.

Politico internet sitesinde yer alan bilgilere göre bunu istemelerinin altında 3 ana sebep yatıyor. İşte o sebepler;

1. Vizesiz geçiş ile Avrupa Birliği ülkelerine turist gibi girip oradan yasa dışı yollarla kalıcı olarak yaşamaya çalışmak

2. Vizesiz geçişe izin sağlayan ülkelere hızlı bir şekilde iltica başvurularının artması

3. Avrupa Birliği ülkelerine geçiş yapıp vize süresi dolanları ülkelerine geri iade etmeye çalışıldığında ülkenin bu başvuruları red etmesi.

Bu şartlara göre Türkiye'den vizesiz geçen birinin bile şartları ihlal etmesi durumunda vize serbestisinin iptali söz konusu olabilecek. Bu da Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye karşı el freni uygulaması olarak yorumlanıyor.

Avrupa birliği komisyonu vizelerin kaldırılmasıyla ilgili raporunu 4 Mayıs'ta açıklayacak.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.