Tuzla'da Ne Oluyor? Skandal Konun Kaynağı Belli Oldu mu? İşte O Görüntüler

İstanbul'un Tuzla İlçesinde önceki akşam bir anda feci bir koku yayıldı. Bir anda birçok semtten hissedilen feci koku nefes almakta güçlük çektirdi. Kokuya neden olan kimyasal atık ise sabah görüntülendi.

Yayınlanma:
Tuzla'da Ne Oluyor? Skandal Konun Kaynağı Belli Oldu mu? İşte O Görüntüler

İstanbul'un Tuzla İlçesinde yaşanan skandal ile ilgili son dakika açıklamaları ve bölgeden ilk görüntüler geldi.

Önceki gün akşam saatlerinde İstanbul'un Tuzla İlçesinde yayılan koku vatandaşlara nefes almakta güçlük çektirdi. Kokunun ağır şekilde yayılmaya başlaması sonrası bölgeye AKOM ve İGDAŞ ekipleri yönlendirdi. Başlatılan incelemede kokunun bir fabrikadan kanalizasyona bırakılan kimyasal atıktan kaynaklandığı tespit edildi.

Konu ile ilgili İBB Beyaz Masa'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Tuzla civarında sanayiden kaynaklı meydana gelen kokuyla ilgili ekipler bölgeye intikal etmişlerdir. Konu AKOM, iGDAŞ ve diğer birimlerin bilgisi dahilinde olup, müdahale edilmektedir"

Vali'den Açıklama

İstanbul Valisi Vasip Şahin konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İlimiz Tuzla ilçesinde çevreyi rahatsız eden ve atıksu kolektöründen kaynaklanmış olabileceği değerlendirilen koku yayılması konusu Valiliğimiz AFAD ekipleri, İBB, İGDAŞ, İSKİ ve ilgili diğer tüm birim ekiplerince tüm detaylarıyla araştırılmaktadır”

Belediye'den Açıklama

Tuzla Belediyesi tarafından da konu ile ilgili bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada da; "İlçemiz genelinde hissedilen koku ile ilgili bütün ekiplerimiz sanayi bölgelerine intikal etmişlerdir. Konu ile ilgili İBB, Emniyet ve İSKİ ekipleri ile koordineli araştırılmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Tanımlı Değil

AFAD ekipleri tarafından cihazlar ile yapılan ölçümlerde ilk belirlemelere göre, kokuya neden olan gazın ölçüm yapılan cihazda tanımlı olmayan bir gaz olduğu ve bu nedenle kaynağının anlaşılamadığı öğrenildi.

CHP'li VekilOlay Yerinden Görüntü Paylaştı

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi de Twitter hesabından olay yerinin fotoğrafını paylaşarak, “Tuzla Aydınlı Mah. Patlayıcı Maddeler Yolunda kokunun kaynağı olan mahaldeyiz. Vidanjörlerle getirilen kimyasal atıkların deşarjı için böyle sabit ve ilkel bir sistem kurulmuş. Kaçak olmalı. Etrafta hala ağır bir koku var” dedi.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.