Twitter API Erişimi Ücretli Oluyor

Twitter tarafından yapılan açıklamada, geliştiricilerin Twitter API erişimi için ücret ödemeye başlaması gerektiği duyuruldu. Bu durum popüler üçüncü parti Twitter uygulamalarının da paralı hale gelmesi anlamına geliyor.

Yayınlanma:
Twitter API Erişimi Ücretli Oluyor

Elon Musk’ın satın almasının ardından birçok değişim geçiren Twitter’daki yenilikler ve değişiklikler hız kesmiyor. Teknoloji dünyasına neredeyse her gün yeni bir haber sunan Twitter, bu defa ise API erişimi ile gündeme geldi.

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde Twitter, sessiz bir şekilde üçüncü parti uygulama desteğini kaldırmış ve konuya ilişkin detaylı bir açıklama yapmamıştı. Söz konusu durum geliştiricilerde tepki görse de, bu tepkiler dikkate alınmamıştı. Yapılan bu değişimle birlikte Twitterrific gibi üçüncü parti uygulamalara erişim kesilmişti.

Twitter, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu değişime dair açıklamaları nihayet yaptı. Bu açıklamalara göre Twitter API erişimi artık ücretsiz olmayacak. Bu erişimin ücretli hale geleceği ifade edildi. Yapılan bu açıklama ile birlikte API kullanan uygulamaların da ücretli olabileceği gündeme geldi.

post-1675417271-89520067321924.jpg

Üçüncü Taraf Twitter Uygulamaları Ücretli Olabilir

Twitter API, üçüncü taraf uygulamaların Twitter’dan veri çekmesine yarayan bir sistem olarak ifade edilebilir. Üçüncü taraf uygulamaların tamamı söz konusu sistemden yararlanıyor. Geliştiriciler için API büyük bir öneme sahip. Nitekim geçtiğimiz günlerde API desteği kalktığında, birçok üçüncü taraf uygulama işlevsiz kalmıştı.

API erişimi ile eğlenceli ve basit botlar oluşturulabiliyor ve kullanıcıların bazı işlemleri otomatik veya daha kolay yapması sağlanabiliyor. Ancak API desteği olmadan bu tür botların ve uygulamaların yazılması da kullanılması da imkansız hale geliyor.

API sisteminin ücretli olacağının duyurulmasından sonra hazırlanacak botlar ve üçüncü taraf uygulamaların da ücretli olması söz konusu olabilir. Ancak bu noktada API ücretinin ne kadar olacağının da büyük bir önem taşıdığı ifade ediliyor.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.