Twitter, Tweet Uzunluğunu 4000 Karakter Olarak Güncelliyor

Twitter’ı satın aldıktan sonra farklı özellikler getiren ve bu niyetini sürekli olarak ifade eden Elon Musk, tweet uzunluğunun 4000 karakter olacağını açıkladı. Üstelik bu değişikliğin ne zaman geleceğini de duyurdu.Elon...

Yayınlanma:
Twitter, Tweet Uzunluğunu 4000 Karakter Olarak Güncelliyor

Twitter’ı satın aldıktan sonra farklı özellikler getiren ve bu niyetini sürekli olarak ifade eden Elon Musk, tweet uzunluğunun 4000 karakter olacağını açıkladı. Üstelik bu değişikliğin ne zaman geleceğini de duyurdu.

Elon Musk, Twitter’ı değiştirmeye devam ediyor. Bilindiği gibi Twitter’ın en önemli özelliği, sınırlı sayıda karakter kullanılmasıydı. Uzun bir süre bu sınır 140 karakter idi ve yakın zamanda 280 karaktere çıkarılmıştı.

Yapılacak değişiklikle adeta karakter sınırı kalkıyor. Elon Musk, artık 4000 karakterden oluşan tweetler atılabileceğini açıkladı. Böylece adeta karakter sınırı kalkmış olacak.

4000 Karakter Özelliği Şubat Ayında Geliyor

Elon Musk, 4000 karakter sınırı gelmesini birkaç hafta açıklamasına rağmen, özelliğin ne zaman geleceği konusunda bilgi vermemişti. Ancak yapılan yeni açıklamayla bu özelliğin Şubat ayından itibaren kullanılabileceği duyuruldu.

Bu değişiklik, Twitter kullanıcılarını adeta ikiye bölmüş durumda. Bazı kullanıcıların değişikliği desteklediği görülürken, bazılarının ise bu değişikliğin Twitter’ın ruhuna ters olduğunu ifade etti. Hatta bazıları, yapılacak değişiklikle Twitter’ın Facebook’a dönüşeceğini dile getirdi.

tweet uzunluğu

Twitter, diğer sosyal medya platformlarına kıyasla daha farklı bir kitleye sahip. Bu kitlenin beklentileri ise genel itibariyle Twitter’ın ciddi bir alan olma özelliğini koruması. Yapılacak karakter sınırı değişimiyle bu durumun nasıl şekilleneceği ile merak ediliyor.

Elon Musk, Twitter’a bunun haricinde de farklı değişiklikler geleceğini açıkladı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.