Twitter Yeni Hamlesinden Geri Adım Attı! Kişiye Özel Zaman Tüneli Dayatması Son Buluyor!

Twitter, geçen aya kadar hangi zaman çizelgesi sürümünü kullanmak istediğinizi seçmenize izin veren bir buton sağlıyordu. Firma, iki zaman dilimi arasında gezinmenizi sağlayan bir kullanıcı arayüzü yayınladığından, bu seçenek...

Yayınlanma:
Twitter Yeni Hamlesinden Geri Adım Attı! Kişiye Özel Zaman Tüneli Dayatması Son Buluyor!

Twitter, geçen aya kadar hangi zaman çizelgesi sürümünü kullanmak istediğinizi seçmenize izin veren bir buton sağlıyordu. Firma, iki zaman dilimi arasında gezinmenizi sağlayan bir kullanıcı arayüzü yayınladığından, bu seçenek kaldırıldı ve program artık varsayılan olarak bu kişiye özel zaman tünelini açacak şekilde yapılandırıldı.

Twitter Kişiye Özel Zaman Tüneli Dayatmasını Artık Kaldırıyor

Ancak görünen o ki Twitter bu değişikliği tersine çevirmeye hazırlanıyor. Elon Musk tarafından yayınlanan bir tweet'e göre, yaklaşan güncellemede Twitter algoritmik zaman çizelgesi kişiye özel zaman tüneli kullanma konusunda daha az kararlı olacak. Bu şekilde görüntülemek ve içinde kalmak istediğiniz zaman çizelgesini seçebileceksiniz.

Aslında Twitter UI güncellemesine ek olarak bazı pratik gelişmeler sağladı. Bunlardan biri de Instagram'ın kaydet butonunu andıran bir fonksiyon. Artık tek bir tıklama ile daha sonra okumak istediğiniz tweet'i saklayabiliyor. Bunu aşağıdaki bölümde detaylı bir şekilde anlattık. Yer imlerine eklenen Tweetler gizli beğeni olarak kaydedilecek ve kaydedilen bu içerikler gizlense bile orijinal tweet'in beğenileri artacaktır. Gerçekten kişiselleştirilmiş bir zaman çizelgesi tasarlayabilmeniz, bu seçenekler arasında tartışmasız en önemli özelliktir. Listeler, bildiğiniz gibi uzun bir süredir Twitter'da dolaşıyor. Bu listeler artık zaman çizelgesinde Özel ve Takip Edilen sekmelerinin yanına eklenebilir. Sonuç olarak, aynı kullanıcı arayüzünü kullanarak oluşturduğunuz listeyi görüntülemek için kaydırabilirsiniz.

Twitter’a Yeni Güncelleme Geldi

Elon Musk, bugün itibariyle App Store’da yayınlanacak güncellemeyi açıkladı. Instagram’daki kaydetme butonuna benzer olarak Twitter, artık daha sonra okuyabilmek için tweetleri kaydetmemize izin verecek. Açıklamaya göre kaydettiğimiz içerikler, beğenilerin aksine gizli olacak. Ayrıca geçtiğimiz günlerde arayüz değişikliği ile birlikte gelen” Sana özel – Takip edilenler” kısmına yeni bir sekme daha ekleniyor. Öyle ki artık seçtiğimiz hesapların tweetler’ini ana sayfa arayüzümüzde kaydırarak görebileceğiz. Ünlü milyarder açıklamasında, kullanıcıların Twitter deneyimlerini geliştirmek adına bu tarz güncellemeleri yaptıklarını belirtti. Paylaşım, Twitter takipçilerinden çoğunlukla olumlu dönüş aldı. Güncellemenin Android tarafına ne zaman geleceği ise şu anlık belirsiz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.