Twitter'a birçok yenilik geliyor! İşte duyurulan özellikler

Popüler sosyal medya platformu Twitter, Elon Musk tarafından satın alındığından beri birtakım yeniliklerle gündemden düşmüyor. Musk, Twitter'ı daha fazla ileriye taşımak adına çeşitli özellikleri daha önce duyurmuştu. Son...

Yayınlanma:
Twitter'a birçok yenilik geliyor! İşte duyurulan özellikler

Popüler sosyal medya platformu Twitter, Elon Musk tarafından satın alındığından beri birtakım yeniliklerle gündemden düşmüyor. Musk, Twitter'ı daha fazla ileriye taşımak adına çeşitli özellikleri daha önce duyurmuştu. Son olarak, yeni gelecek olan bazı özellikler hakkında açıklamalarda bulundu. 

Twitter'a gelen yeni özelliklerden biri de dün paylaşılan iOS uygulamasına özel yer işareti ekleme özelliği oldu. iOS kullanıcıları, daha sonra göz atmak istediği herhangi bir tweet'i açtıktan sonra, sağ alt köşede yer alan yer işareti simgesi ile daha kolay ve daha hızlı kayıt altına alabilecek. 

Twitter'ın üst düzey yöneticisi Elon Musk, yeni özellikler hakkında açıklamada bulunduğu tweet gönderisinde bir sonraki yeni Twitter güncellemesinden bahsetti. Platform kullanıcıları, bundan sonra “sana özel” ve “takip edilenler” seçimlerini yaparak akışı kontrol edebilecek. Şu anda servis her açıldığında önce “sana özel” kısmı önümüze getiriliyor. Bu özelliği istemeyen çok sayıda kullanıcı var, çünkü bu bölümü algoritma özelleştiriyor. 

Platformun “takip edilenler” kısmında ise kullanıcıların takip ettiği kişilerden gelen içerik gönderileri gösteriliyor. Milyarder Elon Musk'a göre platform yakın gelecekte başka dillerde yapılan paylaşılan gönderileri çevirisi yapılmış olarak karşınıza çıkaracak. Bu yeniliği “sana özel” kısmı için düşünen Elon Musk, özellikle Japonya’da çok ilginç paylaşımların yapıldığını belirtti. 

Sosyal medya platformu içerisinde çok uzun zamandır Google'ın çeviri servisi Google Translate merkezli bir çeviri özelliği yer alıyor. Manuel çalışan bu sistem artık yeni dönemde otomatik olarak karşımıza çıkacak.

Daha önce Twitter Blue aboneliği Android tarafına da açıldı. Artık kullanıcılar içerisinde mavi onay rozeti bulunan Twitter Blue aboneliğini Andoid uygulaması üzerinden satın alabiliyor. Bunun için tıpkı iOS tarafında olduğu gibi aylık 11 dolar ödeme yapılması gerekiyor.

Twitter Blue aboneliği şu anda resmi sitede 8 dolara satılıyor, Google ve Apple uygulama için satın alımlarından dolayı komisyon kesiyor. Ayrıca, Blue aboneliği artık yıllık olarak da satın alınabiliyor. Buna göre yıllık Blue aboneliği satın alan her kullanıcı güncel fiyatla yıllık olarak 84 dolar ödeme yapması gerekiyor.

Üçüncü taraf Twitter uygulamalarının kullanımına son veren Elon Musk, bu yeni özelliklerin artık sadece resmi Twitter uygulamasında kullanılmasına da dikkat çekti. 

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.