Ukraynalı Arama-Kurtarma Ekipleri Ülkesine Döndü!

Türkiye’de yaşanan 6 Şubat’taki depremin dolayısıyla çok sayıda ülke, arama kurtarma ekibi ve yardım gönderdi. Bu ülkelerden biri de, Ukrayna oldu. Ukrayna’dan gelen arama kurtarma ekibi, 7 Şubat’ta bölgeye geldi.

Yayınlanma:
Ukraynalı Arama-Kurtarma Ekipleri Ülkesine Döndü!

Ülkeye dönen Ukrayna Ekibi için Ukrayna Ankara Büyükelçiliğinden bir açıklama geldi. Ukrayna’nın Ankara büyükelçisi Vasyl Bodnar sosyal medyada şu yazıyı paylaştı: “Arama kurtarma ekiplerimiz Türkiye’deki görevlerini tamamladılar. Ukraynalıları kurtarmak için evlerine dönüyorlar. Çünkü savaş devam ediyor”

Ukrayna Arama Kurtarma Ekipleri Sahada!

Türkiye’de 6 şubatta yaşanan asrın felaketi durumundaki deprem sebebiyle 4.seviye alarm verilmişti. Bilmeyenler için 4.seviye alarmın ne olduğunu hemen açıklayalım. Bu alarm, en üst düzeydeki alarm halidir. Ulusal kapasitenin tamamı kullanılan bu durumda, uluslararası yardım çağrısında bulunulur.

Türkiye’nin yaptığı bu uluslararası yardım çağrısına, savaşta olmasına rağmen katılan Ukrayna, ülkemize 87 kişiden oluşan bir arama kurtarma ekibi yönlendirdi. Depremin hemen ertesi günü hem yardım tırları hem arama kurtarma ekibi gönderen Ukrayna, zor gününde dahi komşu ülkesine yardım etmekten geri kalmadı.

ukraynali-arama-kurtarma-ekipleri-ulkesine-donuyor-rj9tjnzu.jpg

Kahramanmaraş merkezli bu depremin ardından Türkiye’ye gelen Ukraynalı arama kurtarma ekipleri sahada aktif şekilde görev aldı. Devlet acil servisinin yaptığı görüntülü konuşmada uçak ve araçlarla yola çıkan ekiple beraber eğitimli arama köpekleri ve gerekli ekipmanlar da gönderildi.

6 Şubat’ta olan depremin ertesi günü açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, gece yayınladığı görüntülü mesajında Rusya-Ukrayna Savaşı hakkında açıklamalarda bulunduktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak deprem sebebiyle geçmiş olsun dileklerinde bulunan Zelenskiy, şu açıklamalarda bulundu: “Ukraynalı kurtarıcılar, depremin ardından kurtarma operasyonunu desteklemek için Türkiye’ye gitti. Umarım mümkün olduğu kadar çok insanın hayatını kurtarmada rol alırlar.”

Depremin hemen ardından hem yardım tırları hem arama kurtarma ekibi gönderen Ukrayna, savaş anında bile Türkiye’ye yardım etmeyi tercih ederek yüce gönüllüğünü göstermiş oldu.

Ülkeye geri dönen Ukraynalı 87 arama kurtarma ekibi, ülkelerinde devam eden savaşta aktif rol alarak içinde bulundukları durumu değiştirmeye çalışırken Türkiye’deki yardımseverlikleri ile de gönülleri fethetmeyi başardı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.