Ülker 1 Nisan Reklamı Ne Anlama Geliyor , Reklamı Kim Yaptı?

Binlerce kişinin tepkisine neden olan, gece yarısı insanları sokağa döken Ülker 1 Nisan reklamını kim çekti? Reklam ne manaya geliyor? İşte Ülker 1 Nisan reklamının detayları.

Yayınlanma:
Ülker 1 Nisan Reklamı Ne Anlama Geliyor , Reklamı Kim Yaptı?

Ülker'in 1 Nisan reklamına tepkiler devam ediyor.

1 Nisan Dünya Şaka günü adlı reklam filmi büyük tepkilere neden olan Ülker markası, bu reklamı tepkilerin gelmesi üzerine hemen yayından kaldırdı. Teması, reklam sunucusunun ses tonu, reklamda gösterilen mekanlar ile arka planda görülen fotoğraflar darbe çağrıştırması yaptığı nedeniyle tepkilere neden olmuştu. Bu konuda Sabah Gazetesi muhabiri Dilek Güngör bir yazı kaleme aldı. Dilek Güngör, kaleme aldığı yazısında 'FETÖ yaptığında şaka sanıyorduk' derken 1 Nisan Ülker reklamını tahlil etti.

Dilek Güngör kaleme aldığı yazısında "Bırakın çocuğunuzu siz bile izlediğinizde 'korku filmi'ni aratmayacak bir ses tonuyla yayınlanan sözüm ona mutluluk şarkısı çizgi karakterler ve altyazılarla (hesaplaşma zamanı, acılar seni bulacak, evini folyo ile kaplı bulacaksın,halı sahada ip direği ile bağlı, pastaya acı biber, bir bakmışsın küçük kardeşler ablaları, abileri kurtaracak) birleşince tüyler ürperticiydi." ifadelerini kullandı.

Peki kim çekti bu filmi?

Dilek Güngör açıklamasının devamında, "Ajanslara yakın kaynaklardan aldığımız bilgilere göre, '1 Nisan hesaplaşma zamanı' kampanyasının ana konsept ve söylemleri TBWA İstanbul tarafından, dijital web sitesi ve uygulamaları ise Plasenta Conversation Agency tarafından yönetimden gerekli onaylar alınarak hayata geçirilmiş." ifadelerini kullandı." sözlerini kaleme aldı.

Ülker reklamı tepkileri devam ederken, internet üzerinden em çok yapılan araştırma ise yayından kaldırılan bu reklam oldu.  Ülker 1 Nisan reklamını izlemek için lütfen TIKLAYIN

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, ekonomi haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.