Ülker'in Tepki Çeken 1 Nisan Reklamında Ne Vardı?

Ülker'in tepki çenek 1 Nisan reklamı, gelen yoğun şikayetler üzerine kaldırıldı. Konu ile ilgili Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanından ve Ülker firmasının resmi hesabından bir açıklama geldi. İşte konu ile ilgili yapılan açıklamalar ve tepkilere neden olan o reklam filmi.

Yayınlanma:
Ülker'in Tepki Çeken 1 Nisan Reklamında Ne Vardı?

Ülker firmasının sosyal medya üzerinden yayımladığı reklam filmi büyük tepkilere neden oldu.

Hazırlanan reklamın tehdit amaçlı olduğunu söyleyen bir grup vatandaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'da bulunan evinin önünde toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin önünde toplanan isimler arasında AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ile Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin'de bulunuyordu.

Daha önce yaptığı reklam ile küçük kardeşlerin abilerine yapacakları şakalara sponsor olacaklarını dile getiren Ülker firması, hazırladığı animasyon reklam filmi ile 1 Nisan'a giriş yaptı. Ancak bu reklam filmi, bazı sübliminal mesajlar içerdiği için tepkilere neden oldu.

Şikayetlerin ve tepkilerin çoğalması üzerine Ülker'den konu ile ilgili bir açıklama geldi. Konu ile ilgili yapılan açıklamada reklam filminin kaldırıldığı belirtildi. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Yurtdışındayım. Şimdi Duydum.Haber verenlere teşekkürler.Kumpası kuranlar hakettiklerini bulacaklar.Milletimizin yanındayız."

Ülker'den Resmi Açıklama Geldi

Ülker firmasına ait resmi hesaptan da konu ile ilgili bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"1 Nisan kapsamında hayata geçirdiğimiz (küçük kardeş olmak’ isimli kampanyamız maksatlı olarak farklı noktalara çekilmeye ve içinde olmayan anlamlar yüklenmeye çalışılmaktadır. Kampanyamız 1 Nisan konsepti kapsamında aile bireyleri ve özellikle kardeşler arasındaki tatlı rekabeti konu almaktadır. Sosyal medyada kast edilen hiçbir konuyla ilgisi yoktur, olamaz. Bu masum şaka günü reklamını farklı noktalara çekenlerle ilgili tüm hukuki haklarımızı kullanacağımızı bildiririz.”

İşte Tepki Çeken O Reklam Filmi

Reklam Neden Tepkilere Neden Oldu

Reklamda oynatılan animasyon karakterinin kırmızı beyaz olması, gittiği evin arkasında patlama olmuş gibi bir hava verilmesi ve animasyonun el hareketleri, darbe gecesi yaşananları çağrıştırdığı için büyük tepkilere neden oldu.

5haber.com   | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.