Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörlüğüne Atanan İsmail Yüksek Kimdir?

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Yüksek'in ataması yapıldı. İşte İsmail Yüksek'in hayatı

Yayınlanma:
Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörlüğüne Atanan İsmail Yüksek Kimdir?

Uluslararası Antalya Üniversitesine Rektör ataması yapıldı.

Cumhurbaşkanlığı, Uluslararası Antalya Üniversitesine, Prof. Dr. İsmail Yüksek'in rektör olarak atandığını duyurdu.Rektör atanmasına ilişkin açıklama şöyle:" Cumhurbaşkanımız, Uluslararası Antalya Üniversitesi Rektörlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130 uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, mütevelli heyetinin teklifi ve Yükseköğretim Kurulunun olumlu görüşü üzerine, Prof. Dr. İsmail YÜKSEK'i atamışlardır "

Prof. Dr. İsmail Yüksek Kimdir?

1963 Doğumlu olan Prof. Dr. İsmail Yüksek, lisans eğitimini Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde yapmıştır. Makine Mühendisliği bölümünde öğretim görevlisi olarak görev yapan Yüksek, mezuniyeti sonrasında okuduğu üniversite olan YTÜ'de bir süre öğretim görevlisi görevini yapmıştır.

Üniversitedeki çeşitli idari görevlerinin yanı sıra, KOSGEB ve İstanbul Sanayi Odası'nda danışmanlık, TÜBİTAK'da komite üyeliği görevlerinde bulunmuştur. İSO ve TÜBİTAK'daki görevleri sürmektedir. 1999-2006 yılları arasında Türk Mühendisler Birliği Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür.

YTÜ Merkez Kampüsündeki 2008'de ki Rektörlük adayi seçiminde; Prof. Dr. Durul Ören´e 211, Prof. Dr. İsmail Yüksek´e 137, Prof. Dr. Murat Demircioğlu´na 120, Prof. Dr. Oruç Bilgiç´e 37, Prof. Dr. Taner Şengör´e 3 ve Prof. Dr. Göksek Ağargün´e 1 oy çıkmış. 2008'deki Rektörlük değişimi ve atamalarında İsmail Yüksek seçimlerde 2., YÖK listesinde 1. sırada yer almıştır. (Wikipedi)

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.