Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşundan Son Dakika Türkiye Raporu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notu açıklaması öncesinde bir rapor yayımladı. İşte Fitch tarafından yayımlanan rapor ve detaylar.

Yayınlanma:
Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşundan Son Dakika Türkiye Raporu

Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch'den son dakika Türkiye değerlendirmesi geldi.

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Fitch, küresel olarak kredi notları görünümünün geçen yıla göre daha zayıf bir görünüm sergilediği uyarısını yaptı.

Türkiye'nin kredi notuna ilişkin kararını 27 Ocak'ta açıklaması beklenen Fitch'in "Küresel Kredi Görünümü" raporu açıklandı. Fitch açıkladığı raporunda, "ABD'de yatırımlarda toparlanma, gelişmiş piyasaların mali politikalarındaki genişleme, Brezilya ve Rusya'da resesyonların sona ermesiyle küresel büyümenin yüzde 2.9 olmasını öngörüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Fitch geçen hafta resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Türkiye'de politik risklerin ekonomik performansı ve bankaların aktif kalitesini zayıflatabileceği" uyarısı yapmıştı.

Twitter üzerinden, "Türk bankaları yabancı fonlamaya yüksek düzeyde bağımlı. Politik riskler ekonomik performansı ve bankaların aktif kalitesini zayıflatabilir" diye uyaran Fitch, şu değerlendirmeyi yaptı:

"BBB kredi notu ve negatif görünümle değerlendirilen Türkiye'de mevduatlar sabit, el koyulan şirketler nedeniyle maruz kalınan kredi riski minimal düzeyde, yurtdışından fonlamaya erişim korunuyor. Türkiye, Güney Afrika, Brezilya, Suudi Arabistan, Kolombiya ülkelerindeki negatif görünümler bankalar üzerindeki aşağı yönlü risklere katkıda bulunuyor."

5haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.