Umre'den dönenler Ankara ve Konya'daki öğrenci yurtlarına yerleştirildi

Umre'den dönen bir kişi de korona virüs çıkması sebebiyle Umre'den dönen vatandaşlar için önlemler alınmaya başlandı.

Yayınlanma:
Umre'den dönenler Ankara ve Konya'daki öğrenci yurtlarına yerleştirildi

Koronavirüs nedeni ile 14 gün karantina altında tutulacak olan Umre'den dönen vatandaşlar Ankara ve Konya'da bulunan öğrenci yurtlarına yerleştirildi.

Ankara'da Umre ziyaretinden dönen 10 bin 30 kişi sağlık taramasından geçirilip karantinaya alındı.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamada Umre amacıyla Suudi Arabistan'da bulunan vatandaşlarımızın Türkiye'ye dönmeleri ardından 14 günlük karantina sürelerini geçirecekleri bir yer ihtiyacı gerek duyulmuştur.

Uçakların havalanına inmelerinden sonra yolcular uçakta iken sağlık taramasından geçirildiler karantinaya alınmak üzere ankarada 3 farklı yurtlara yerleştirildiler. Yurtlarda kalan öğrenciler karantinaya alınacaklar için boşaltıldı.

Umre'den dönen vatandaşlardan birinde koronavirüs tespit edilmesi ile bugünde gelecek olan yolcular için birçok önlem alındı. Açıklama

Gençlik ve spor bakanlığı tarafından yurttaki öğrencilerin başka yurtlara nakli sağlandı. Ankara'da 3 Konya'da 2 yurt karantina sürecine uygun hale getirildi.

Diyanet'ten açıklama ,

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş Dün gece umreden dönen son 5 bin 300 kişinin hem kendi hemde başkalarının sağlığını korumak için ziyaretçi kabul etmemelerini söyledi ve 14 gün kuralına uymaları konusunda uyarıda bulundu.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.