Üniversitelere 2 bin Sağlık Personeli Alımı Ne Zaman? Hangi Pozisyonlara Alım Yapılacak?

Yüz binlerce sağlıkçının beklediği personel alım müjdesi, Çalışma Bakanından geldi. Bakan Müezzinoğlu, yaptığı son açıklamada üniversite hastanelerine 2 bine yakın sağlık personeli alımı yapılacağını bildirdi. Peki alımlar ne zaman olacak? Sağlık personeli alım ilanları nereden yayımlanacak? İşte detaylar.

Yayınlanma:
Üniversitelere 2 bin Sağlık Personeli Alımı Ne Zaman? Hangi Pozisyonlara Alım Yapılacak?

Türkiye genelinde atama bekleyen sağlıkçıları bir nebze de olsa sevindirecek haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'ndan geldi. Bakan Müezzinoğlu, yaptığı son dakika açıklamasında Üniversite hastanelerinde açıkta bulunan kadrolara sağlık personeli alımı yapılacağını belirtti.

Posta Gazetesinde yer alan habere göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sağlıkçılar hakkında bir personel alımı müjdesi verdi. Bakan Müezzinoğlu açıklamasında, "Üniversite hastanelerimizin kadro ihtiyaçları vardı, gerek hemşire gerekse yardımcı sağlık elemanı açısından. Yaklaşık 1885-2000 kadro için Maliye ve YÖK ile imzaya açtık. Önümüzdeki haftadan itibaren yoğun bakım, acil servisler veya ihtiyacı olan kısımlara kadrolarını veriyoruz." ifadelerini kullandı. Bu açıklama sonrasında bir nebze olsun ümitlenen ve üniversiteler tarafından yayınlanacak personel alımlarını bekleyen sağlıkçılar, sayının biraz daha yukarı çekilmesini istiyor.

Sayı Yeterli Mi?

Çalışma Bakanı tarafından yapılan açıklamada üniversite hastanelerine 2 bine yakın sağlık personeli alımı yapılacağı belirtilirken alımların genel olarak hemşire ve yardımcı sağlık personeli pozisyonlarına yapılacağı belirtildi. Atama ve iş bekleyen yüz binlerce sağlıkçı varken bu sayı, biraz yetersiz kalsa da sağlıkçılar tarafından 'hiç yoktan iyidir' yorumu ile karşılık buldu.

Alımlar Ne Zaman Olacak?

Bu açıklama sonrasında yüz binlerce sağlıkçı, üniversitelere sağlık personeli alım ilanlarını beklemeye başladı. Çalışma Bakanı bu konu hakkında net bir tarih vermedi ancak alımların kısa bir süre içerisinde Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımlanması bekleniyor.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.