Üniversitelere Uzaktan Eğitime Geçmişti: Üniversiteler Açılıyor Mu?

Deprem sonrasında Türkiye eğitim sistemi de sekteye uğradı. YÖK Başkanı tarafından gelen açıklamalar sonrasında örgün eğitim, pandemi sürecindeki gibi online geçti.

Yayınlanma:
Üniversitelere Uzaktan Eğitime Geçmişti: Üniversiteler Açılıyor Mu?

Depremden doğrudan 13 milyona aşkın insan etkilendi. Yaşadıkları şehirlerden ayrılmak zorunda kalan yurttaşlar, KYK yurtlarına yerleştirildi. Yurtların dolmasıyla üniversiteler uzaktan eğitime geçti. Peki uzaktan eğitim devam edecek mi? Uzaktan eğitim ne zaman bitecek? Üniversite ne zaman açılacak? İşte tüm detaylar.

Üniversiteler Pandemideki Gibi Online

Türkiye’yi derinden sarsan deprem sonrasında KYK yurtlarına depremzede yurttaşların misafir edileceğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söylemişti; Türkiye genelindeki KYK yurtları yaz sonuna kadar depremzedelere tahsis edilecek. Üniversitelerimizi yaz aylarına kadar tatil ediyoruz. Uzaktan eğitime geçiyoruz.’

bozuyuk-belediyesinden-universite-ogrencilerine-uzaktan-egitim-merkezi.webp

Üniversitelerle ilgili alınan karar sonrasında açıklamalar yapan YÖK Başkanı Erol Özcar, uzaktan eğitimin devam ettiği şehirlerdeki öğrenciler için Nisan ayında tekrar bir oturum yapılacağını ve kararın gözden geçirileceğini ifade etmişti.

universite-ogrenci-depo-1527548.jpg

Kayıt Dondurma Başlatıldı

Depremden etkilenen öğrenciler için yeni bir dönem kayıt dondurma hakkı gibi durumlar sağlanacak. Bunların yanı sıra özel öğrenci olmak isteyen öğrencilerin üniversitelere dilekçe vermeleriyle başvuru yapabilecekler. Ayrıca YÖK, 6 Şubat tarihinden bu yana gerçekleştirilmeyen güz dönemi sınavlarıyla ilgili olarak ‘telefi sınavı’ yapılacağını aktardı.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.