Ünlü Basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun Doğum Günü (Hidayet Türkoğlu Kimdir , Başarıları)

Ünlü basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun 38. yaş günü. Peki Hidayet Türkoğlu kimdir? İşte Hidayet Türkoğlu'num simit satıcılığından Türkiye'nin kalbine uzanan başarı dolu hayatı.

Yayınlanma:
Ünlü Basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun Doğum Günü (Hidayet Türkoğlu Kimdir , Başarıları)

Bugün ünlü basketbolcu Hidayet Türkoğlu'nun doğum günü.

19 Mart 1979 tarihinde dünyaya gelen 2 metre 8 santimlik ünlü basketbolcu Hidayet Türkoğlu, bugün 38 yaşına girdi.

Hidayet Türkoğlu Kimdir?

Bayrampaşa'da dünyaya gelen Hido lakaplı Türk basketbolcunun çocukluğu, doğduğu Bayrampaşa'nın Yıldırım mahallesinde geçti. İlkokulu Bayrampaşa Yıldırım İlköğretim Okulu'nda okuyan Hidayet Türkoğlu, basketbol yaşamından önce simitçilik yapıyordu. Bayrampaşa İlköğretim Okulu'nda öğrenci olduğu yıllarda basketbolla tanışan Hido, o yıllarda ağabeyinin basketbol antrenmanlarına katılırdı ve takım antrenörleri onun uzun boyu nedeniyle keşfederek okul takımına aldı. Basketboldaki başarısı sayesinde Özel Çavuşoğlu Koleji'nden burs kazanan Hadayet Türkoğlu, 15 yaşına kadar Özel Çavuşoğlu Koleji'nin hem okul hem de kulüp takımında basketbol oynamaya devam etti. Bu dönemde okul takımıyla Ortaokullar arası Türkiye şampiyonluğu, Liseler arası Türkiye şampiyonluğu, Liseler arası Dünya şampiyonluğu ve ikinciliği gibi birçok başarı elde ettiler.

1995 yılında Efes Pilsen ile henüz 16 yaşındayken sözleşme imzalayan Hidayet Türkoğlu buradan 1999-2000 sezonun sonunda Sacramento Kings'e transfer oldu. San Antonio Spurs’da bir yıl forma giyen Hidayet Türkoğlu, 2004 yılından 2009 yılına kadar Orlando Magic’de takımında forma giydi. 2008'de 19,5 sayı, 5,7 ribaund ve 5 asist ortalaması ile kariyerindeki en iyi sezonu geçiren oyuncu (MIP) ödülüne layık görüldü

2009 yılında, takımıyla NBA finaline kadar ulaşan Hidayet Türkoğlu'nun takımı Los Angeles Lakers'e 4-1 ile kaybetti. 2009 yılı yazında Toronto Raptors takımıyla 5 yıllığına anlaşan Hidayet Türkoğlu, 2010-11 NBA sezonunun başında Phoenix Suns takımına transfer oldu ve kısa bir süre sonra Orlando Magic’e takas oldu.

Milli Takım Kariyeri

1998 yılından bu zamana kadar Türkiye Milli Basketbol Takımı'nın formasını 269 kez giyen Hidayet Türkoğlu, 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ve 2010 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan kadrolarda yer aldı. 24 Mart 2014'te, Türkiye A Millî Basketbol Takımı'nı bırakma kararı aldığını açıkladı. 13 Kasım 2015'te basketbolu bıraktığını açıkladı.

NBA hayatına son veren Hidayet Türkoğlu, 16 Kasım 2015 tarihinde Türkiye Basketbol Federasyonu'nun CEO'su oldu.  16 Mart 2016'da Cumhurbaşkanlığı başdanışmanı olarak atanan Hidayet Türkoğlu, 26 Ekim 2016 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul'da Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı seçildi. (Wikipedi)

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.