Ünlü Piyanist Fazıl Say MEB Müfredatından Kaldırılıyor

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a önerilen soru önergesinde Fazıl Say'ın adının MEB müfredatından kaldırılması önerildi. İşte Bakan Yılmaz's sunulan soru önergesi.

Yayınlanma:
Ünlü Piyanist Fazıl Say MEB Müfredatından Kaldırılıyor

Dünyaca ünlü Türk piyanist Fazıl Say'ın adı Milli Eğitim Bakanlığı müfredatından kaldırılıyor.

Alınan son dakika bilgilerine göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görücüye çıkartılan yeni müfredattan kaldırılması gündeme geldi. Meclis gündeminde konuşulan konu ile ilgili Zeynep Altınok, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması için bir soru önergesi verdi. Altınok verdiği soru önergesinde , “Kariyeri ulusal ve uluslararası başarılarla dolu dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say’ın adı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın askıya çıkardığı ortaöğretim müzik dersi taslağında 12’nci sınıfta işlenecek konular arasında yer alan ‘Müzik Kültürü’ ünitesindeki 'ülkemizdeki klasik batı müziği yorumcularına örnekler verir' maddesinden çıkarılmıştır” ifadelerine yer verdı.

Zeynep Altıok, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a "Dünyaca tanınmış ve kariyeri başarılarla dolu piyanistimiz Fazıl Say dışında, MEB’in askıya çıkarttığı ortaöğretim müzik dersi taslağından çıkartılan başka örnek ve usta sanatçı var mıdır? Varsa bu sanatçılar kimlerdir? Sanatçıların, müzik dersi taslağından çıkarılmasının gerekçeleri nelerdir?" sorusunu da yöneltti.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.