Ünlü Ses Sanatçısı Handan Kara Son Yolculuğuna Uğurlandı (Handan Kara Kimdir?)

Ünlü ses sanatçısı Handan Kara bir süredir bulunan rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetti. Ünlü sanatçı son yolculuğuna uğurlandı.

Yayınlanma:
Ünlü Ses Sanatçısı Handan Kara Son Yolculuğuna Uğurlandı (Handan Kara Kimdir?)

Uzun süredir sağlık sorunları nedeniyle rahatsız olan ünlü ses sanatçısı Handan Kara, hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden ünlü ses sanatçısı Handan Kara'nın cenazesi, bugün öğle vakti Ortaköy Dereboyu Camisi'nde kılınacak cenaze namazı sonrasında Ortaköy Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Handan Kara Kimdir?

Ünlü ses sanatçısı Handan Kara, 1939 yılında İstanbul'un Bakırköy ilçesinde dünyaya geldi.

Müzik kariyerine TRT İstanbul Radyosunda başlayan ünlü sanatçı Kara, Yeşilçam'da Türkan Şoray gibi oyuncuların seslendirmesini yaptı. 1971 ile 1972 yıllarında Ver Allah'ım Ver ve İşte Deve İşte Hendek gibi filmlerde oyuncu olarak yer alan Handan Kara, Türkiye ve Avrupa'da birçok konser de verdi. Ayrıca Hamburg Türk Musikisi Korosu'nu da yöneten Kara, 2011 yılında Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde Deniz Türkali ile beraber başarı ödülüne layık görüldü.

14 Nisan 2017 tarihinde ise sağlık sorunları sebebiyle hayatını kaybetti. Ortaköy Dereboyu Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrasında Ortaköy Mezarlığı'na defnedildi.

Son dakika haberlerinden, gündem haberlerinden, kamu haberlerinden, magazin haberlerinden ve daha fazlasından anında haberdar olmak için 5haber.com adresini takipte kalın.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.