Usta oyuncunun ölüm nedeni Tosun Paşa filmiymiş

Usta oyuncu Akil Öztuna'nın ölüm nedeni yıllar sonra ortaya çıktı. Alınan bilgilere göre Akil Öztuna'nın Tosun Paşa çekimleri sırasında geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. İşte detaylar ve yaşanan olay.

Yayınlanma:
Usta oyuncunun ölüm nedeni Tosun Paşa filmiymiş

Tosun Paşa filminde ve özellikle Hababam Sınıfı serisinde karşımıza çıkan Türk sinemasının usta oyuncularından Akil Öztuna'nın ölüm sebebi yıllar sonra ortaya çıktı.

Tosun Paşa filminde Tellioğulları'nın reisi Tellioğlu Akil karakteri ile karşımıza çıkan Akil Öztuna, öte yandan Hababam Sınıfı serisinin gözleri az gören Felsefe Hocası Akil Hoca karakterlerine hayat vermişti. Usta oyuncu Akil Öztuna'nın ölüm nedeni ise yıllar sonra ortaya çıktı ve herkesi hayrete düşürdü.

Tosun Paşa filminin çekimleri sırasında deveye bindiği sahneden deveden düşmüş ve hastaneye kaldırılmıştı. Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Öztuna, iç kanama geçirmiş ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Öte yandan o dönemde Tosun Paşa ve Hababam Sınıfı filmlerinin aynı dönemde çekilmesi nedeniyle filmlerin yapımcısı, henüz hastanede tedavi gören Akil Öztuna'nın ailesine bir an önce hastaneden çıkması için baskı yapmış, ancak baskılar sonuçsuz çıkmış.

Zihni Göktay'dan Açıklama

2014 yılında Radikal gazetesine röportaj veren Zihni Göktay, filme dair unutamadığı anısının ne olduğuna yönelik soruya Göktay, “Tosun Paşa 35 mm ile çekildi. Kartal Tibet’in de ilk rejisiydi. Güreş yarışları, yumurta yarışları, çuval yarışları vardı. 27 iş günü çalıştık. Ne kadar prova yapsak da yapsak bir kere de çekilemiyordu tabi. 35’lik film de karaborsaydı o dönem, çok pahalıydı. Bir kere de olmayınca Kartal Abi çok sinirleniyordu çünkü o da Ertem Eğilmez’e hesap veriyordu. Aytaç Öztuna’nın babası Akil Öztuna vardı. Adile Naşit’in kardeşini oynuyordu. Kemerburgaz’ın çölünde deveden düştü, iç kanama geçirip öldü. Akil Öztuna ölmeden önce ilk yardım hastanesinde hasta yatağında bağladılar filmi. Aman bir boşluk olmasın, montajda bir şey olmasın diye.” cevabını verir.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.