Usta Sanatçı Kayahan'ın Aramızdan Ayrılışının 2. Yıldönümü (Kayahan'ın Hayatı ve Albümleri)

Usta sanatçı Kayahan, bundan 2 yıl önce aramızdan ayrıldı. Peki Kayahan kimdir? Kayahan'ın albümleri nelerdir? İşte Kayahan hakkında detaylar.

Yayınlanma:
Usta Sanatçı Kayahan'ın Aramızdan Ayrılışının 2. Yıldönümü (Kayahan'ın Hayatı ve Albümleri)

Bugün büyük müzisyen Kayahan'ın ölüm yıldönümü.

Usta müzisyen Kayahan, bundan 2 yıl önce 3 Nisan 2015 günü iki kez geçirdiği yumuşak doku kanseri nedeniyle kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

29 Mart 1949 yılında İzmir' de dünyaya gelen ünlü şarkıcı Kayahan, çocukluk ve gençlik yıllarını Ankara'da geçirdi. Daha sonrasında ise İstanbul'a taşınan ünlü müzisyen, daha sonra ise Balıkesir-Gömeç’te bulunan İnta Sevgi Köyü’nde Geceler Caddesi ve Mavilim Caddesi’nin kesiştiği Hülyam Çıkmazı’nda hayatına devam etti. Bu köydeki bütün cadde ve sokaklar, Kayahan’ın şarkılarının isimlerinden oluşmaktadır.

1971 yılında ilk 45'liğini çıkaran Kayahan, bu 45'liği Yosun Gözlü Sevgilim/Bir Mektubun Var adı ile piyasaya sürdü. Profesyonel müzik kariyerindeki bu ilk albümü tutmayan Kayahan, bir süre müzik hayatına ara verdi. 1978 yılında İstanbul Hatırası adlı şarkıyı besteleyen Kayahan, bu şarkısı Eurovision elemelerinde son 5'e kalamamıştı.

Daha sonra Bekle Gülüm/Ateş albümünü çıkaran Kayahan bu albümü ile ses getirdi. 1986'da TRT'de "Cumartesiden Cumartesiye" isimli çocuk programında şarkı söyleyen Kayahan, bir yıl sonra bu şarkılardan oluşan Merhaba Çocuklar albümünü çıkardı.

Kanser tedavisi gören Kayahan, tedavi gördüğü anlar ile ilgili şu ifadeleri kaleme aldı: “Yaşanacak günümüz varmış. Ölüm bir ceza değildir, ben öyle düşünüyorum. Devlet hastanesine gittim, Çapa’da tedavi oldum. Söylediklerine göre 6 ay ömrüm kalmıştı. Şu anda onların verdiği sürenin üstünden 21 sene geçti. 10 sene önce tekrar etti, yine tedavi gördüm."

Albümleri

Ünlü sanatçının albümleri ise şu şekilde sıralanıyor: Canım Sıkılıyor Canım (1981), Merhaba Çocuklar (1987), Benim Şarkılarım (1988), Benim Şarkılarım 2 Siyah Işıklar (1989), Yemin Ettim (1991), Odalarda Işıksızım (1992), Son Şarkılarım (1993), Benim Penceremden (1995), Canımın Yaprakları (1996), Emrin Olur (1997), Beni Azad Et (1999), Gönül Sayfam (2000), Ne Oldu Can (2002), Kelebeğin Şansı (2004), Biriciğim'e (2007), Kayahan En İyileri No.1 (2014)

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.