Usta sanatçı Tolga Çevik 43 yaşında (Tolga Çevik kimdir, nerelidir?)

Bugün usta sanatçı Tolga Çevik'in doğum günü. Peki Tolga Çevik kimdir? Tolga Çevik nerelidir? İşte başarılı snaatçı hakkında bilinmesi gerekenler.

Yayınlanma:
Usta sanatçı Tolga Çevik 43 yaşında (Tolga Çevik kimdir, nerelidir?)

Bugün başarılı ve sevilen komedyen Tolga Çevik'in doğum günü. Usta tiyatrocu bugün 43 yaşına girdi. Peki Tolga Çevik kimdir? Nerelidir? İşte sevilen isim Tolga Çevik hakkında bilgi.

12 Mayıs 1974 senesinde İstanbul'da dünyaya gelen Tolga Çevik, ilköğrenimini Bahariye İlkokulunda tamamladı ve buranın ardından ortaokul ve lise eğitimini Özel Doğuş Lisesinde bitirdi. Tolga Çevik tiyatro ile ilk defa Özel Doğuş Kolejinde tanıştı ve ilk çalışmalarına burada başladı. Liseler arası düzenlenen birçok yarışmada en iyi erkek oyuncu ödülüne layık görülen Tolga Çevik'in yakaladığı başarı, o günlerden kendini hissetiriyordu.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservaruarı sınavlaırnı kazanamaması üzerine Yeditepe Oyuncuları isimli bir tiyatroya katıldı. Daha sonra ise 1996 yılında Central Missouri State Üniversitesi'nin Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk bölümünden mezun olan Tolga Çevik, eğitimi sırasında Amerikalı aktör Robin Williams'tan da eğitimler almıştır.

Amerika'daki eğitimini tamamladıktan sonra Hadi Çaman Tiyatrosu'nda profesyonel tiyatro hayatına başlangıç yapan Tolga Çevik, BKM oyuncusudur ve BKM'nin yapımını üstlendiği birçok film ve dizi de rol almıştır.

Trt ekranlarında yayınlanan Komedi Dükkanı isimli programda Fırat Parlak ile üstün bir performans ortaya koyan Tolga Çevik, bu programda bir birinden komik hareketlerle bir anda kendini Türkiye'ye sevdirdi. Çok iyi giden sezonu 15 Haziran 2011 tarihinde yayınladığı "Yolun Sonu" adlı bir bölüm ile noktalayan Tolga Çevik, Arkadaşım Hoşgeldin adlı Avrupa turnesini bitirdikten sonra, 31 Aralık 2013 tarihinden itibaren Kanal D ekranlarında yayınlanan Arkadaşım Hoşgeldin oyununda Ezgi Mola ile sahne almış ve yine adından başarı ile bahsettirmiştir. 2015 Ocak ayında final yapan Arkadaşım Hoşgeldin, daha sonra Star TV'de "Müdür Ne'aptın?" programını yaptı.

Cem Yılmaz'ın kardeşi Özge Yılmaz ile 2004 yılında evlenen Tolga Çevik'in bu evlilikten bir kız (Tuna) ve bir erkek (Tan) adında iki çocuğu vardır

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.