Uzaktan Eğitime Karar Verildi. Evden Eğitim Nasıl Olacak ? 3GB İnternet Hediyesi

eba.gov.tr ve TRT üzerinden verilecek online eğitimler için her öğrenciye 3gb internette hediye.

Yayınlanma:
Uzaktan Eğitime Karar Verildi. Evden Eğitim Nasıl Olacak ? 3GB İnternet Hediyesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bakanların katıldığı koronavirüs toplantısında ilköğretim, ortaokul ve lise  eğitimine 16 mart pazartesi günü 1 hafta ara verildi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tatil kararı ve uzaktan eğitim yapılacağını bildirdi. Öğrenciler ilk bir hafta evlerinde dinlenip tatil yaptıktan sonra 23 mart'ta eğitime evden başlanacaktır uzaktan eğitimle öğrenciler eğitime devam edecektir.

Bakan Selçuk "Eğitim için bütün Operatörlerden öğrencilere 3GB İnternet sağlanacaktır" dedi.

Evden Eğitim sistemi Nasıl olacak?

Öğrencilere Televizyon ve İnternet tercihi sunuldu. Tüm eğitim Kademesindeki öğrenciler için uzaktan eğitim için çalışmalar tamamlanmıştır. Normal eğitim yapılır gibi o şekilde öğrenciler ister İnternet İster Televizyon'dan eğitim alabileceklerdir. İnternete bağlı telefon tablet gibi mobil cihazlarından derslerine devam edebilecekler. TRT kanallarındaki ders anlatım programlarıyla ilgili tüm  ayrıntıları eba.gov.tr adresinden açık bir şekilde duyuru yapılacaktır. İnternet ortamında ise EBA Platformunda  tüm öğrenciler hizmet almaya kendi öğretmenleri ve sınıf grubuyla iletişim kurabileceklerdir. Ayrıca, Tüm sınıflar düzeyinde zorunlu tatil bitince yüz yüze telafi dersleri verilecektir.

Dersler mevcut kanallar üzerinden değil birkaç kanal üzerinden eğitim verilecektir. Öğrenciler Sabahçı ve Öğlenci olarak sınıf seviyesine göre belirli programları yapılmış bir plan dahilindedir.

Uzaktan Eğitim Nedir ?

İlkokul,Ortaokul, Lise çağındaki Öğrencilerin okuldan değilde evden aldıkları eğitimdir. Öğrenciler bu eğitimleri videolardan yada canlı eğitimlerle televizyon kanallarından, İnternet ortamından alarak eğitimini tamamlar.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.