Uzman Çavuş Burhan Acar ve Yakup Özel'in Şehadet Haberleri Ailelerine Verildi

Bugün Tunceli kırsalında çıkan çatışmada şehit olan iki askerimizin şehadet haberi, Denizli ve Gaziantep'teki baba ocaklarına verildi.

Yayınlanma:
Uzman Çavuş Burhan Acar ve Yakup Özel'in Şehadet Haberleri Ailelerine Verildi

Tunceli kırsalında bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 22 yaşındaki Burhan Acar'ın şehadet haberi, Denizli'de büyük bir üzüntü yarattı. Öte yandan şehit Burhan Acar'ın amcası Süleyman Acar'ın da 1993 yılında yine terör örgütü tarafından şehit edildiği ortaya çıktı.

Denizlili Jandarma Uzman Çavuş Burhan Acar, bugün Tunceli kırsalında bölücü örgüt üyesi PKK'lı teröristler ile girilen çatışmada şehit oldu. 18 yaşında Mehmet Acar adlı bir erkek kardeşi bulunan ve bekar olan Acar'ın şehit düştüğünü, İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı'nın makam şoförü olan babası 46 yaşındaki Murat Acar, çalıştığı kurumda öğrendi. Ardından baba Murat Acar, sağlık ekiplerinin eşliğinde Pelitlibağ Mahallesi'ndeki evine geldi. Askeri yetkililerin Acar'ın koluna girdiği görüldü. Anne 42 yaşındaki Ayşe Acar'a da acı haber verildi. Evden şehidin yakınlarının ağlamaları ve haykırışları yükseldi. Şehidin ailesinin iki katlı olan evine, Türk bayrağı asıldı. Acı haberi alanlar eve taziye ziyaretine gelmeye başladı.

Aynı Eve 23 Yıl Sonra Aynı Acı

Şehit ailesinin 1993 yılında yine aynı acıyı yaşadığı ontaya çıktı. Şehidin amcası Süleyman Acar'ın, Osmaniye'de vatani görevini yaparken, PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olduğu öğrenildi.

Gaziantep'te Şehit Acısı

Tunceli'nin Aliboğazı bölgesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan 2 askerden Uzman Çavuş 24 yaşındaki Yakup Özel'in acı haberi, memleketi Gaziantep'te yaşayan ailesini yasa boğdu.

Uzman Çavuş Yakup Özel'in şahadet haberi, Oğuzlar Mahallesi'nde yaşayan marangozluk yapan babası Yücel ve annesi Sevil Özel'e, askeri yetkililer tarafından verildi. Acı haberle yasa boğulan ailenin yaşadığı evin önüne taziye çadırı kurulurken, çevresine ise Türk bayrakları asıldı.

Bekar olduğu belirtilen Şehit Uzman Çavuş Yakup Özel'in cenazesi yarın düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

5Haber.com  | Ankara

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.