V For Vendetta'nın Başkan Adam Sutler'i John Hurt 77 Yaşında Hayatını Kaybetti

Bir süredir kanserle savaşan dünyaca ünlü dizi ve film oyuncusu John Hurt 77 yaşında hayatını kaybetti. İşte John Hurt'un rol aldığı belli başlı filmler ve ünlü oyuncu hakkında bilgi.

Yayınlanma:
V For Vendetta'nın Başkan Adam Sutler'i John Hurt 77 Yaşında Hayatını Kaybetti

Dünya sinemasının önde gelen isimlerinden John Hurt, hayatını kaybetti. Bir süredir kanserle mücadele eden oscar ödüllü John Hurt 77 yaşında hayata gözlerini yumdu.

John Hurt Kimdir?

22 Ocak 1940 tarihinde dünyaya gelen İngiliz film ve dizi oyuncusu, Midnight Express, Alien, The Elephant Man, Nineteen Eighty-Four, Rob Roy, Harry Potter and the Philosopher's Stone, Spaceballs, V for Vendetta, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull ve Hellboy gibi filmlerde başarılı bir şekilde rol almıştır. Midnight Ekspresi filmi'ndeki rolü ile Akademi Ödülü adayı olmuştur. The Elephant Man filminde ağır makyaj altında oynamıştır. Merlin adlı dizide seslendirdiği Ejderha (Büyük Ejder) ile dizinin oyuncu kadrosu arasında ilk sırayı almayı başarmıştır.

Son Dönemlerinde Tol Aldığı Yapımlar

Hellboy: Blood and Iron, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, Recount, Hellboy II: The Golden Army, The Oxford Murders, Lecture 21, Outlander, Merlin, 44 Inch Chest, The Limits of Control, New York, I Love You, An Englishman in New York, Harry Potter And The Deathly Hallows Part 1, Doctor Who 7.Sezon 2013 Özel Bölümleri, Only Lovers Left Alive.

5haber.com  | Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.