Van Referandum Sonucu (Van İli ve İlçelerinin Referandum Sonucu)

Van referandum sonucu açıklandı. İşte Van'ın yayınlanan referandum sonuçları ve çıkan oy sayılarına göre evet ile hayır oylarının yüzdeleri.

Yayınlanma:
Van Referandum Sonucu (Van İli ve İlçelerinin Referandum Sonucu)

16 Nisan anayasa değişikliği referandumunun tamamlanmasının ardından milyonlarca vatandaş, internet üzerinde seçim sonuçlarını araştırmaya başladı.

Uzun süreden bu yana beklenen anayasa değişikliği için referandum halk oylaması 16 Nisan'da Türkiye genelinde gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesini ön gören 18 maddelik anayasa değişikliği teklifi, meclis ile Cumhurbaşkanının onayının ardından halkın onayına sunuldu. 16 Nisan Pazar günü halkın onayına sunulan anayasa değişikliği Türkiye genelinde yüzde 51.4'lük bir oranla kabul gördü ve anayasa değişikliği resmen onaylandı.

Sabah saat 07.00'da referandum oylamasının başladığı Van’da sandıklar saat 16.00’da kapatıldı. Sandıkların kapanması ile birlikte oy sayma işlemi de başlamıştı. Sayma sonuçlarına göre evet ve hayır oylarının sağlaması yapılacak ve Yüksek Seçim Kuruluna gönderilmek üzere tutanağa eklenecektir. Referandum sonuçları ise Yüksek Seçim Kurulunun seçim yasağını kaldırması sonrasında yayınlanacaktı.

YSK seçim yasaklarını erken kaldırdı ve referandum sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Paylaşılan bu sonuçlar ile Evet oyları yaklaşık 1 buçuk milyona yakın farkla ipi göğüslediğini ve anayasa değişikliğinin halk tarafından onaylandığı belirtildi.

Van SeçimSonucu

Van'da saat 16.00'da başlayan oy sayma işlemleri, kısa süre içinde tamamlandı ve oy sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Paylaşılan bu rakamlara göre Van'da evet diyenlerin oranı yüzde 42.92'de kalırken, hayır diyenlerin oranı da yüzde 57.08 seviyesinde oldu.

Van'da seçmen sayısı 619.947 olarak açıklanırken kullanılan oy sayısı 468.593 oldu. Geçerli oy sayısı 453.159 iken  geçersiz oy sayısı 15.434, katılım oranı ise %75,59 seviyesinde oldu.

5haber.com  |  Ankara

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.