Van'da Çatışma: 3 Özel Harekat Polisi Yaralandı , 1 Kadın PKK'lı Öldürüldü

Van'ın Erciş İlçesinde düzenlenen bir operasyonda çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 3 özel harekat polisi yaralanırken, 1 kadın teröristte ölü olarak ele geçirildi.

Yayınlanma:
Van'da Çatışma: 3 Özel Harekat Polisi Yaralandı , 1 Kadın PKK'lı Öldürüldü

Son dakika terör operasyonu Van'da gerçekleştirildi. 

Erciş'te polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen terör operasyonunda çıkan çatışmada bölücü örgüt üyesi teröristlerden 1 kadın terörist ölü olarak ele geçirildi. Operasyonda ise 3 özel harekat polisi de yaralandı.

Emniyet ekipleri, alınan bir istihbaratı değerlendirerek operasyon düzenledi. İstihbaratı değerlendiren Erciş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri ve Özel Harekat polisleri, Çelebibağ Mahallesi'nde PKK'lı teröristlerin bulunduğu bir eve sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Polisin "Teslim ol" çağrısına PKK'lı teröristlerin ateşle karşılık vermesi üzerine bölgede çatışma yaşandı. Yaşanan çatışmada 1 kadın PKK'lı terörist ölü olarak ele geçirildi. Çatışmada 3 özel harekat polisi ise bölücü örgüt üyelerinin attığı bombanın patlaması sonucu yaralandı.

Çatışmada yaralanan polisler Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezinde tedavi altına alındı. Bölgede geniş çaplı operasyonlar devam ediyor.

Bingöl'de PKK Sığınakları Bulundu

Bingöl Valilği tarafından yapılan son dakika açıklamasında; Yayladere İlçesinin Boğazköy kırasında, PKK'lı teröristlere yönelik operasyon düzenlendi ve PKK'nın sığınaklarının bulunduğu belirtildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 15 Kasım'da Kığı İlçesi 2. Jandarma Alay Komutanlığına bağlı birliklerce PKK terör örgütü mensuplarına yönelik Yayladere İlçesine bağlı Boğazköy Köyü kırsalında, 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Lokman Dargın-1' operasyonu yürütüldüğünü ve PKK'lılar tarafından kış üslenmesi için kullanılan biri 11 odalı 13 sığınak ile 4 mevzi tespit edilerek kullanılamaz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada, yapılan arama tarama faaliyetlerinde, 2 kilo 500 gramlık tuzaklanmış el yapımı patlayıcı, 15 kilogram amonyum nitrat, 185 adet M-16 fişeği, 120 adet biksi fişeği, 4 adet Akü, güneş enerjisi paneli, 19 adet tüp, 2 adet örgüt kimliği, dürbün, 3 uyku tulumu, pil, 10 takım terörist kıyafeti, çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi de ele geçirildiği belirtildi.

5haber.com  | Van

DHA

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.