Van'da ikinci çığ faciası 33 Kişi Hayatını Kaybetti

Van'da çığ düşmesi sonucu olaya müdahale eden 2. ekip çığ altında kaldı. İlk çığ düşmesi sonucu 5 kişi 2. çığde 33 toplam 38 kişi yaşamını yitirdi.

Yayınlanma:
Van'da ikinci çığ faciası 33 Kişi Hayatını Kaybetti

Dün akşam 17.00 sıralarında üzerine çığ düşen minübüste bulunan 5 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi sağ kurtarıldı. Sabah saatlerinde iki kişi daha kurtarılmaya çalışılırken bir kez daha çığ faciası yaşandı. İlk bilgilere göre Arama ekiplerinin çığ altında kaldığı bildirildi. Bölgeye desteğe giden vatandaşlar kendi imkanları ile kurtulurken Arama Kurtarma çalışmaları devam ettiği bildirildi.

Olaya müdahale için AFAD İl Müdürlüklerinden 59 arama kurtarma ekibi 11 araçla olay yerine idildi.

İkinci çığ faciasıyla kurtarma ekiplerinin üzerine çığ düşmesi sonucu 8 jandarma 3 korucu 3 itfaiye erinin de aralarında bulunduğu 33 kişi hayatını kaybetti ve 53 kişinin yaralandığı açıklandı.

Çığ altında kalan AFAD Van il Müdürü ile Birlik müdürünün hastanede tedavi gördüğü bilgisi verildi. Olaya müdahale için 67 arama kurtarma uzmanı 11 araçla alana sevk edildi. Ayrıca 75 kişilik jandarma arama kurtarma ve 10 kişilik AFAD arama kurtarma ekibi ile iki araç,  Ankara'dan askeri uçakla bölgeye gönderildi.

Arama kurtarma çalışmaları devam ederken 6 şubat tarihinde de 1 cesete ulaştı. Büyük faciada ölü sayısı toplamda 39'a yükselmiş oldu.

5haber.com ekibi olarak ölenlere Allah'tan rahmet ülkemize başsağlığı diliyoruz.

Yorum Yapmak İçin Tıklayınız0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.